Doha, intr-o escala spre Marele Zid Chinezesc

mm

 

Planuiam de mult sa ajung la Doha, insa parca nu as fi facut drumul dus intors doar pentru orasul acesta. Asa ca, atunci cand mi-am planificat calatoria catre China, escala de 8 ore la Doha a fost perfecta.

Am zburat cu Qatar Airways si stiam ca, daca perioada de tranzit pe aeroport este mai mare de 8 ore, acestia iti dau un voucher gratuit care iti permite sa iesi din aeroport fara viza pentru un tur al orasului. Scutesti astfel cei 35 de euro pentru viza si bataia de cap pentru obtinerea ei, destul de multa, iar pentru tranzit aproape misiune imposibila.  Trebuie sa suni la biroul Qatar Airways de la Bucuresti si sa fii insa insistent.  Daca ai obtinut voucherul, tine cont ca ultimul shuttle pleaca la 19:30. Turul este mai mult decat suficient pentru a vedea Doha in toata splendoarea lui. Si pentru a te putea bucura de tot ce iti poate oferi, iti recomand sa iti alegi hainele cu grija: barbatii, in pantaloni lungi, iar fetele fuste lungi si esarfe pentru cap. Nu ai voie sa intri in nicio moschee in pantaloni scurti (pentru barbati) sau fusta scurta si fara a avea capul acoperit (pentru femei).

Asezata pe coasta Golfului Persic, Doha, capitala Qatarului, este un oras spectaculos: alaturarea dintre vechi si nou, dintre arhitectura veche si zgarie norii ultra moderni, dintre modul de viata traditional si tendintele contemporane, iti dau senzatia unei calatorii in timp, surprinsa minunat de Michael Shainblum in filmuletul de mai jos de pe Vimeo.

Welcome To Doha Timelapse, by Michael Shainblum

Turul dureaza aproximativ 2 ore si 45 de minute si vei putea vedea Muzeul de Arta Islamica, Centrul Cultural Katara, Perla Qatarului si Souq Waqif.

Unul dintre cele mai frumoase hoteluri de 7 stele, cea mai frumoasa cladire din lume, Doha e plina de superlative absolute.  Si tot de superlative absolute vei avea parte daca vizitezi orasul noaptea. In piata veche unde te vei putea plimba in voie printre multitudinea de tarabe si buticuri, poti cumpara cele mai faine condimente, dar si aur la preturi rezonabile. E bine de stiut ca poti negocia.

Iar daca ti-a mai ramas timp, aeroportul din Doha este si el la fel de plin de surprize:

 

 

 

Shopping? La etajul 1 in jurul imensului urs de plus din mijlocul pietei centrale, o replica imensa a jucariei preferate a fetitei emirului, poti gasi o multime de magazine, cu tot ce iti poti imagina.

doha urs de plus

Daca iti este foame, poti merge in food court unde gasesti orice fel de mancare iti poti dori: de la mancare arabeasca, vegetarian, veggie, la mancare Indiana sau junk food.

Daca iti este somn sau vrei sa te odihnesti in liniste e bine sa stii ca poti inchiria o camera in hotelul de 5 stele al aeroportului. O camera se inchiriaza pe minimum 4 ore, iar preturile sunt si ele aliniate stelelor.

Nu vrei sa dormi insa vrei sa te relaxezi, poti inota la piscine aeroportului sau te poti relaxa la spa. Si acestea se afla in zona de tranzit.

thassos
WhatsApp Logo