Good to know daca planuiesti sa mergi in China

mm

 

Deci…  aproape te-ai hotarat… urmatoarea destinatie: China. Si, daca te gandesti ca pentru a calatori pana la capatul celalalt al lumii ai nevoie de o mica avere, afla ca lucrurile nu stau chiar asa. Iata cum poti profita la maximum de calatoria ta.

Cele mai bune preturi pentru biletele de avion le gasesti la incepputul anului. Ai doua variante: cu escala in Amsterdam sau cu escala la Doha. De preferat ar fi sa mergi via Doha, nu doar scurtezi drumul (din Doha pana la Beijing mai zbori doar 8 ore, din Amsterdam, 13-14 ore), insa ai si ocazia sa mai bifezi pe lista locurilor vizitate un oras fain.

Daca mergi spre exemplu cu cei de la Qatar Airways pentru Doha primesti un voucher care iti permite sa vizitezi orasul gratuit, fara sa mai ai nevoie de viza. Afla toate detaliile de care ai nevoie aici.

Nu ne abatem insa prea mult de la China. Daca vrei sa vezi cat mai multe locuri din aceasta minunatie de tara, iti recomand sa alegi zbor dus pana in Beijing si de intoarcere din Shanghai. Scutesti o distanta de aproximativ 1300 de km si poti vedea mai multe. Intre orase poti calatori atat cu trenul cat si cu avionul, la preturi accesibile.

Tine cont ca in China mai nimeni nu vorbeste limba engleza, asa ca, daca iti doresti sa calatoresti cu taxiul, spre exemplu, ar fi bine sa ai la tine o hartiuta cu numele hotelului in limba chineza, precum si adresa acestuia.

La metrou nu o sa ai insa nicio problema: signalistica este dublata in limba engleza. Reteaua metroului este imensa, iar pretul biletului depinde de distanta. Un cost mediu este in jur de 3-4 yuani / calatorie (1 dolar= 6 yuani). Asteapta-te sa fii insa controlat la metrou la fel ca la aeroport.

Daca vrei sa schimbi bani, vei puttea face asta doar la banca sau la anumite hoteluri care au casa de schimb. la banca dureaza destul de mult: noi am stat 1 h si 15 minute in conditiile in care in fata noastra nu erau decat 3 persoane. La marketurile de cartier poti plati insa cu dolari si vei primi restul in yuani. Daca iti place sa negociezi, acesta este locul potrivit. Poti obtine pana la ¼ din pret. Nu se aplica insa si in marile centre comerciale. Aici nici nu poti plati cu dolari, nici nu poti negocia. Cel mult, poti primi un discount sau un cadou.

There are 9 milion bicycles in Beijing… well that’s no longer a fact. Astazi, vestitii biciclisti in port national negru sunt o raritate. Vei vedea insa din belsug scutere si masini si un amestec contrastant de opulenta si saracie lucie.

Peste tot sunt culori extrem de puternice. Pentru chinezi nu s-au inventat pasteluri, nuante nude sau rozuri pale. Pentru ei totul este rosu aprins, galben neon, albastru royal, verde sau portocaliu puternic.

In urmatorul articol iti voi povesti despre Beijing si despre locurile pe care merita sa le vizitezi aici.

Daca vrei sa ajungi in China, iti recomand sa o contactezi pe colega noastra Dana. Iti poate trimite cele mai cool oferte prin Lugera Travel.

Date de contact: dana.ilie@lugera.ro, 0725151312

Monica Dona

PR Manager

Doha
WhatsApp Logo