Barcelona “orasul albastru care sta cu picioarele in apa”

mm

Cum poate fi descrisa Barcelona? Un oras luminos. Cu identitate. In miscare. Un oras al artelor si al istoriei. Orasul lui Gaudi. Un oras cosmopolit. Viu. Creativ. Un oras monumental. Un oras al detaliilor. Un oras unic.

Se spune ca Barcelona sta cu picioarele in apa, cu spatele sprijinit de dealurile Collserola si are bratele pline de daruri: istorie, monumente, arta, fotbal, moda, peisaj urban si cetateni care isi iubesc orasul. Barcelona este completa.

Printre atractiile si  obiectivele turistice din Barcelona se numara ruinele romane, dar si moderna arhitectura contemporana, cu o doza suficienta de stil gotic si modernist.

Pentru ca martie este cea mai potrivita perioada pentru a vizita Barcelona va propunem cateva obiective turistice pe care nu trebuie sa le ratati.

Cel mai important este Catedrala Sagrada Familia, una dintre capodoperele lui Gaudi care aduna anual mii de turisti.

Daca va numarati printre pasionatii de divertisment si adrenalina cu siguranta trebuie sa petreceti cateva clipe de neuitat in parcul de distractii Port Aventura sau in Aquarium, considerata o enciclopedie vie pentru vizitatorii sai.

Daca te afli in Barcelona, nu se poate sa nu zabovesti pe Artera la Rambla, pe strazile inguste spre magazine cochete si plimbari romantice, prin parcul Guell, Piata Catalunya, cea mai mare piata din Barcelona care are dificilul rol de a uni vechiul oras cu partea sa moderna  sau Piata Spaniei aflata la poalele dealului Montjuic.

Plimba-te fara un scop precis pe stradutele din Barri Gotic, urca pe colina Montjuic, admira Turnul Agbar simbolul arhitectural al orasului al carui design a fost inspirat din mostenirea arhitecturala lasata de Gaudi si de Muntele Montserrat, care tasneste din pamant asemenea unui gheizer, atingand cerul albastru al orasului la o altitudine de 142 m., lasa-te impresionat de Fantanile Magice care ofera un spectacol de apa, lumini, culori si muzica care vor crea un decor magic pentru vacanta ta, fotografiza Arcul de Triumf, descopera o priveliste excelenta peste Rambla si Port Vell vizitand Monumentului  lui Columb si incheie ziua cu o vizita la Muzeul Ciocolatei indulcindu-te cu biletul de intrare care este facut dintr-o ciocolata delicioasa.

Nu ar trebui sa pleci din Barcelona fara sa incerci gastronomia acestei regiuni, noi iti recomandam sa incerci incredibilele Tapas in restaurantul Los Toreros si nu refuza o sangria veritabila.

Sursa foto.

Alina Cepan
Virtual Traveller

Palace_of_Brussels
WhatsApp Logo