Un city break in orasul acvatic, Amsterdam

mm

 

Amsterdam, “orasul acvatic”

Amsterdam a fost mereu asemanat cu Venetia. Detine un spectru vast de atractii culturale avand  origini foarte vechi, si, in numeroasele cartiere ale sale se pot observa cu usurinta trecerea anilor si dezvoltarea orasului in diversele etape istorice.  Cladiri, multe de patrimoniul national, protejate prin lege, se imbina cu multe constructii moderne, oferind o priveliste extraordinara. Un oras modern si frenetic, unde poti gusta libertati nemaintalnite in restul Europei. Farmecul orasului Amsterdam este ca are cate ceva pentru fiecare. Fie ca esti romantic, rebel sau pasionat de stiinta, cu siguranta o sa ai ce vizita in Amsterdam.

Piata Dam, care se afla in inima orasului, este un reper simbolic, plin de incarcatura istorica. O piata mare, deschisa chiar in fata Palatului Regal.

Printre atractiile turistice ale orasului Amsterdam se numara si Gradina Botanica – Hortus Botanicus – cea mai veche gradina botanica din lume (1632), de dimensiuni impresionante. Detine o diversitatea ametitoare de plante si flori, unele dintre ele fiind unice. Aici poti de asemenea sa te relaxezi savurand un ceai in terasa incantatoare din cadrul gradinii. Dupa o plimbare pe uimitoarele alei ale Gradinii Botanice ar fi pacat sa nu vizitezi casa celui mai mare pictor al Tarilor de Jos, Rembrandt, un muzeul ce ofera o viziune din viata si timpurile celebrului pictor, un muzeu in care simti din plin atmosfera secolului al XVII-lea olandez.

Mergi pe strazile orasului si admira cladirile impunatoare pana cand ajungi la Podul Scheletic (Magere Brug), cel mai faimos si iubit pod din oras, un pod ce a fost contruit in 1670 si ulterior reconditionat. Afost decorat cu 1200 de becuri care se aprind seara, oferind un adevarat spectacol.

Daca esti un pasionat al vietii de noapte viziteaza celebrul Red Light District, care iti ofera atractii diverse si un muzeu cu o tematica mai putin obisnuita. smiley

In apropiere se afla cea mai veche cladire a orasului Amsterdam, Biserica Oude Kerk inaugurata in 1306. Arhitectura gotica a batranei biserici a fost foarte putin modificata prin reconditionari, avand acelasi tavan inalt construit din lemn.

O calatorie in Amsterdam nu o poti considera completa fara a vizita o moara de vant. Chiar daca poate nu iti vine să crezi, in mijlocul orasului se afla nu mai putin de 8 mori de vant ce asteapta sa fie vizitate.

Aceste atractii ii determina pe turisti sa isi prelungeasca vizita in Amsterdam cu cel putin o zi iar acest lucru spune multe despre Amsterdam. Un oras cu obiective turistice, pe care le impartaseste cu oricine este dornic sa il descopere. Amsterdam apartine unei tari care de-a lungul istoriei s-a remodelat prin inteligenta si ingeniozitate culturala, artistica, politica si militara.

Ai nevoie de mai multe detalii sau iti doresti o oferta personalizata? Contacteaza LUGERA TRAVEL – dana.ilie@lugera.ro / telefon: 021.318.71.20

Sursa foto

Laura Munteanu

Virtual Traveller

WhatsApp Logo