A la Thassos

mm

Cand ma gandesc la Grecia si in special la Thassos, prima imagine care imi vine in minte este albastru-verzuie si instantaneu simt miros de conifere si un gust dulceag de miere de pin. Thasos inseamna relaxare, liniste, farmec si, poate cel mai important, traditie si gust autentic grecesc.

Am incercat toate variantele de cazare: hotel, bungalow, vila privata, meniu all inclusive, demipensiune sau eating out. Cea mai buna varianta de cazare de pana acum: Thassian Villas, la doi pasi de Limenas si de feribot.

 

 

 

 

 

 

 

Limenas                                                                                          Thassian Villas

Poate ca amalgamul de culturi care sta la baza acestui proiect reprezinta cheia succesului sau: design grecesc, dupa gustul desavarsit al unei doamne respectabile de origine olandeza, ingrijite cu multa pricepere de un roman care a reusit sa ne arate o fata diferita a Thassos-ului.

Thassian Villas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dincolo de mare, soare, relaxare, palmieri, portocali, rodii, smochini si maslini in Thassos poti sa gusti din plin savoarea mancarurilor autentice la tavernele, psistariile, ouzeriile si snack-barurile pe care le gasesti la tot pasul si care sunt in cea mai mare parte afaceri de familie.

Pe trei dintre acestea ti le recomand cu caldura:

Tarsanas Tavern, langa plaja Gourgiotis, unde trebuie neaparat sa incerci mielul si fructele de mare, dar si delicioasele salate. Serile de luni sunt seri cu specific grecesc si foarte multe familii de greci vin aici sa danseze si sa ia cina, asa ca, pe langa savoarea mancarurilor te vei delecta si cu savoarea petrecerilor locale.

Tarsanas TavernTarsanas TavernTarsanas Tavern

 

 

 

 

 

 

Putin mai departe de Limenas, tot pe plaja, aproape de Skala Prinos, este taverna deloc pretentioasa a lui Margaritis. Am mancat de multe ori aici si am mers, de fiecare data, pe mana lui Margaritis care a ales cele mai bune mancaruri grecesti, gatite chiar mama si sora lui. Nu e masa greceasca fara melitzanosalata, tzatziki, saganaki, spanakopita, pastitio, fricassee si cataif si nu trebuie sa le ratezi.

Ultima dintre descoperiri, Taverna Tsigoyra, avea sa ne duca in inima insulei, la Kazavitis, un loc in care se pastreaza intacta atmosfera traditionala a satelor grecesti, iar istoria se impleteste firesc cu frumusetea salbatica a naturii. Trebuie sa incerci neaparat florile de dovlecel pane, mielul, caracatita la gratar si macar una dintre delicioasele salate.

Taverna Tsogoyra

 

 

 

 

 

Tsigoyra Tavern

 

 

 

 

 

Thassos este autentic, savuros si fermecator si m-as intoarce oricand pentru o noua vacanta. Sunt sigura ca inca pot pune pe lista o multime de locuri care merita vazute si incercate!

Ai fost acolo? Spune-mi ce alte locuri merita sa fie trecute pe lista „de facut” in Thassos!

Monica Dona

Nu uita: pentru oferte personalizate, circuite, calatorii corporate sau vacante cu familia, contactati agentia de turism LUGERA TRAVEL.
dana.ilie@lugera.ro / telefon: 021.318.71.20

WhatsApp Logo