5 lucruri pe care sa le faci in Barcelona

mm

Daca pe lista destinatiilor 2014 se afla si Barcelona, iata 5 lucruri pe care sa nu le ratezi:

1. Cea mai plina de viata piata – Piata Reial 
Este construita in 1950, are palmieri, voie buna si restaurante traditionale spaniole si catalane. Poti sa bei o bere pe strada si sa petreci timpul doar stand si privind lumea. Lampile care lumineaza piata au fost proiectate de Gaudi, iar noaptea gasesti cele mai tari cluburi din oras. Daca ai noroc poate prinzi si spectacole live (muzica si dans) de Flamenco. De stiut: nu e muzica cu specific catalan, ci vine din Sudul Spaniei. 

2. Pierde-te in cartierele El Born si El Gotico – gasesti printre cele mai vechi si mai frumoase strazi din Europa
Cafenele micute, baruri si shop-uri, atmosfera uneori periculoasa te ajuta sa gusti din adevarata Barcelona. Cartierele sunt murdare si nu miros chiar frumos, dar totul este autentic si rustic, deci merita incercat!

3. Relaxeaza-te pe una dintre plaje
Barcelona este unul dintre cele mai tari orase la capitolul plaje din Europa! Exista o plaja pentru fiecare.
Cea mai cunoscuta e Barceloneta, dar si cea mai aglomerata: vei intalni oameni de pe tot globul. Pentru a prinde loc e nevoie de rabdare si organizare, dar acolo se intampla actiunea! Barurile de pe plaja intretin atmosfera cu muzica reggae si oamenii savureaza cocktail-uri scumpe. Pentru ca este cea mai aglomerata, este plina de hoti de buzunare, deci este indicat sa nu iti lasi geanta nesupravegheata.

Plimba-te pe faleza care te va conduce spre celelalte plaje. Localnicii joaca volei aproape de Porta Olimpica, iar nudistii merg la Marbella. In Barcelona nudismul este legal, chiar si in oras! Deci, pregateste-te!

4. Distreaza-te pe terasele deschise pe acoperisuri
Sunt in trend, toata lumea a auzit de ele, dar sunt greu de gasit. De cele mai multe ori aceste paradisuri se afla pe acoperisurile hotelurilor de lux, unde nu are accest toata lumea. Ei bine, nu toate sunt asa exigente si daca porti haine decente si vorbesti politicos, ai acces in gradinile raiului. Incearca terasa de la Hotel Duquesa de Cardona sau piscina de la Axel Hotel. 

5. Fugi in Sitges – in comunitatea Catalonia
Barcelona are de toate, dar daca vrei sa schimbi privelistea, incearca Sitges! Urca-te in metrou si mergi spre Santas Estacio, apoi ia trenul Refne spre Sitges. Dupa 20 de minute ajungi la destinatie, si chiar daca e atat de aproape de oras, are un vibe aparte. Este curat si sic, plin de casele de vacanta ale oamenilor instariti. 

Palmieri, cafenele, restaurante fancy si plaja. Oasul este cunoscut si pentru comunitatea gay care-si petrece vacantele acolo.

Preturile nu-s mari, in ciuda oamenilor instariti care populeaza locul. Exista si un festival extravagant, recunoscut pentru petrecerile salbatice si flamboaiante: Carnavalul Sitges ce va avea loc in februarie 2015.

Asteptam povestile voastre 🙂

Lugera Travel 
Sursa

 

WhatsApp Logo