Top 5 atractii turistice neaos rusesti

mm

Ma gandesc de mult la o vacanta in Rusia si de aceea nu am putut rezista tentatiei de a impartasi cu voi un prim top 5 personal al atractiilor turistice, de aceasta data doar moscovite.Va invit asadar intr-un tur virtual prin krasivaia Moskva.

Cea mai mare tara din lume care gazduieste cel mai vechi si cel mai adanc lac din lume – lacul Baikal, dar si cel mai lung sistem de cai ferate din lume, Rusia este plina de superlative, asa ca, fie ca explorezi Kremlinul moscovit sau pornesti intr-o plimbare prin stepa mongola, o vacanta in Rusia este o aventura care nu va fi uitata cu usurinta.

Lista mea incepe cum era si firesc, neaos ruseste: cu o vizita virtuala in Kremlinul Moscovit.

Un must – see pentru orice turist care ajunge la Moscova, Kremlin-ul este o structura fortificata, aflata chiar in inima Moscovei, care se invecineaza la sud cu raul Moscova, la est cu catedrala Sfantului Basil si Piata Rosie si la vest cu Gradinile Alexandru.

Numele (“fortareata”) este mai mult decat sugestiv pentru ce adaposteste Kremlinul, Casa Alba a Rusilor. Vei gasi aici patru catedrale construite in secolele XV si XVI si muzee somptuoase. Nu trebuie sa pleci de la Kremlin fara sa vezi inelul cu diamant de 190 de karate al Ecaterinei a II-a si Palatul. Iata un filmulet care te poate ajuta sa iti faci o idee.

 

Catedrala Sfantului Vasile Blajenii si Piata Rosie

Catedrala vestita pentru aspectul sau exterior deosebit a fost construita intre anii 1555 si 1561 pentru a marca victoria lui Ivan cel Groaznic asupra Hanatului tatar de Cazan si astazi se afla chiar in inima Moscovei, in Piata Rosie. Cele noua turle ale care se inalta semet deasupra acestei constructii monumentale reprezinta numarul de biserici care se afla sub acelasi acoperis. Trubetkoi spunea ca „Privind din depărtare o veche mănăstire rusească sau o cetate cu multe biserici, ce îşi înalţă turlele deasupra ei, îţi pare că totul arde în flăcări multicolore. Iar când aceste flăcări dansează departe, pe fundalul necuprinselor câmpii înzăpezite, ele par o vedenie a Cetăţii Dumnezeieşti, din lumea cealaltă. Cupola rusească ia forma dinamică a unei flăcări ce aspiră spre înălţimi.”

Peste 400 de icoane si numeroase fresce in ulei care impodobesc peretii catedralei, realizate de artisti ai scolilor de pictura din Moscova si Novgorod in secolele XVI-XIX, mormantul Fericitului Vasile (sec. XV), care este patronul acestui lacas de cult ortodox, atrag an de an numerosi turisti fascinati atat de artefactele pe care aceasta le gazduieste, cat si de arhitectura unica a acestui lacas de cult ortodox.

Sursa imagine

 

Piata Rosie

Vestita Piata Rosie separa Kremlinul, resedinta oficiala a Presedintelui Rusiei, de centrul comercial isotirc cunoscut sub numele de Kitai – Gorod. Piata Rosie este adeseori considerata piata centrala a Rusiei pentru ca majoritatea strazilor din Moscova isi au punctul de plecare de aici.

Sursa imagine

 

 

 

 

Teatrul Balsoi

Serile la Moscova trebuie sa includa neaparat un specacol la Teatrul Mare. 235 de ani de muzica si dans fac din performantele trupelor de balet si opera superlative absolute pe care trebuie sa le savurezi pe indelete.

 

Sursa imagine

 

 

 

Dzhondzholi

Pereti de caramida, lemn, mobilier din rachita, totul pictat in tonuri neutre pentru a fi siguri ca primadona este pusa in valoare: bucataria deschisa, unde sefii prepara delicioasele dolma (sarmale in frunza de vita), khachapuri (paine cu branza), kharcho (supa de carne de vita sau miel cu orez), “Ginza project”. Un proiect care include peste 100 de restaurante cunoscute pentru mancarea perfecta, personalul politicos, design interior si atmosfera relaxata despre care poti afla mai multe aici. Sursa imagine

 

Ai nevoie de un sfat pentru vacanta ta? Iti stam cu drag la dispozitie. Ne poti scrie la adresa dana.ilie@lugera.ro sau ne poti contacta telefonic la 0725 151 312.

Monica Dona

WhatsApp Logo