25 dintre cele mai cool plaje din lume

mm

Greu de spus ce face ca o plaja sa fie mai frumoasa ca alta, de aceea nu am putut rata selectia celor de la www.list25.com in care sunt incluse plaje pentru toate gusturile: cu nisip rosu, alb sau negru, temperaturi tropicale sau temperate, iata care sunt primele 25 cele mai apreciate plaje din lume.

25. Maya Bay, Thailanda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dupa ce Leonardo DiCaprio a filmat aici The Beach, in 1999, turistii au dat navala sa vada aceasta frumusete pe viu. Maya Bay este un loc de care te vei indragosti iremediabil: apa turcoaz, stancile inalte care strajuiesc protector golful, nisipul moale si alb, pestii exotici care te invita la sesiuni de scuba diving si reciful de corali sunt toate ingrediente ale unui loc magic.

24. Plaja Waikiki, Hawaii

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cunoscuta mai mult pentru plajele sale, oriunde te-ai caza in Waikiki, esti la doi pasi distanta de mare si de lectiile de surfing, pe care trebuie neaparat sa il incerci.

Dincolo de plaja, Waikiki iti ofera insa o multime de solutii pentru petrecerea timpului liber: Gradina Zoologica Honolulu, Acvariul Waikiki, shopping sau pur si neaparat de testat numeroasele restaurante de pe Bulevardele Kalakaua si Kuhio. Distractia pare sa nu se incheie niciodata aici, de aceea noptile se petrec afara, ascultand muzica live sau descoperind petrecerile de la fiecare pas.

23. Surfer's Paradise, Australia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Are un nume atat de sugestiv ca ar fi superfluu sa mai adaug ceva. Si totusi, dincolo de surfing, aici vei gasi cele mai tari cluburi, pub-uri si lounge bars din Australia. Asa ca, daca Surfer's Beach este in planurile tale de vacanta, trebuie iti adaugi pe lista de esentiale cardul Surfers Paradise Nights, biletul tau de intrare la cele mai cool petreceri.

22. Negril, Jamaica

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nimic nu se compara cu o zi de relaxare deplina, la soare, pe plaja Negril. Poate doar ritmurile in acord jamaican ale noptii. Pastreaza-ti asadar suficienta energie atat pentru excursiile calare pe insula, cat si pentru noptile de dans.

21. South Beach, Maiami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O destinatie turistica extrem de cunoscuta pentru viata de noapte efervescenta. Miami Beach ofera o multime de solutii gratuite de pretrecere a timpului liber. Tot ce trebuie sa faci este sa le cauti!

20. Copacabana Beach, Rio de Janeiro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copacabana, una dintre cele mai cunoscute plaje din lume, se intinde pe o lungime de 4 kilometri, la marginea zonei rezidentiale a orasului Rio de Janeiro. De pe plaja poti vedea dalele de granit care inconjoara intrarea in golf si ajungi extrem de usor in cele mai bune zone comerciale din Rio la teatrele, cinematografele, restaurantele si magazinele de bijuterii din oras. Ingrediente suficiente pentru o vacanta in care sa nu te plictisesti o clipa.

19. Natadola Beach, Fiji

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aflata pe Insula Viti Levu, aceasta plaja cu nisip alb ofera numeroase solutii pentru petrecerea timpului liber: de la boogie boarding, la petangue. Daca ti-am starnit deja curiozitatea, atunci poate ca nu ar strica sa cercetezi mai mult pentru vacanta ta la mare.

18. Tenerife, Insulele Canare

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cu peste 12 milioane de vizitatori anual, insula gazduieste cele mai frumoase plaje din lume, dar si al treilea vulcan ca marime din lume, Muntele Teide. Daca ajungi aici rezerva-ti insa suficient timp pentru a o explora pe indelete si a-i savura fiecare coltisor.

17. Langkawi, Malaezia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plaja de pe Insula Dorintelor, dupa cum mai este cunoscuta, era pe vremuri o ascunzatoare vestita a piratilor. Exotismul, caldura, peisajele, ospitalitatea localinicilor, mancarea delicioasa, mirosul padurii tropicale, ploile calde care pornesc si se opresc ca din senin si multe alte lucruri fac experienta malaeziana unica si de cat mai multe ori repetabila.

16. Cape Cod, Massachusetts

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nisip auriu si apa albastra, acestea par a fi singurele ingrediente necesare pentru a atrage mii de vizitatori in acest loc magic. Si daca simti nevoia sa adaugi ceva, poti ajunge cu usurinta la Via Martei si in Nantucket.

15. Nungwi, Zanzibar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daca iubesti sa descoperi culoarea locala in excursiile tale, atunci aceasta plaja cu nisip alb din nordul Zanzibarului, iti va oferi tot ce iti poti dori. Considerata a fi cea mai frumoasa plaja din Zanzibar, la Nungwi te vei bucura din plin de placerea inotului si snorkeling in apa curata de culoarea jadului, iar apusurile de un oranj intens vor face si ele deliciul serilor linistite la marginea Oceanului Indian.

14. Aroa, Insulele Cook

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Calatoria pana aici ti se va parea probabil o vesnicie, insa dupa prima sesiune de scuba diving, snorkeling sau pescuit iti dai seama de ce merita sa vii tocmai pana aici.

13. Pink Sands Beach, Bahamas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vestita pentru nisipul roz, aceasta plaja este un refugiu pentru cei care isi doresc mai multa natura si mai putina aglomeratie.

12. Whiteheaven, Australia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fasia de 7 kilometri de plaja de pe Insula Whitsunday, Australia , a fost declarata cea mai curata din lume. In plus, avand in componenta 98%  silice, nisipul va fi probabil cel mai alb nisip pe care l-ai vazut vreodata.

11. 75 Mile Beach, Australia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lunga cat Insula Fraser si lata cat o autostrada, aceasta este Plaja de 75 de Mile din Australia. In ciuda frumusetii sale insa, curentii sunt destul de puternici aici si destul de des apar aici Rechinii Tigru. Inotul este recomandat asadar cu prudenta!

10. Matira Point, Tahiti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aflata pe Insula Bora Bora, cunsocuta si sub numele de Insula Romantica, aceasta plaja izolata se afla intr-o laguna protejata si are cel mai alb nisip din Pacificul de Sud. Apusurile spectaculoase si apa de un turcoaz miraculos, fac din acest loc, un loc magic.

9. Plaja Rosie, Grecia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu ajungi la Plaja Rosie cu usurinta, asa ca, fie ca vii cu barca sau cobori panta pe drumeagul abrupt, nu iti va fi usor sa ajungi aici. Si, chiar daca Santorini nu este vestita pentru plajele ei, aceasta este prea speciala ca sa nu fie vizitata.

8. Tayrona National Park, Columbia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Natura neimbalnzita este cuvantul cheie care caracterizeaza aceasta plaja.

Ce poti sa faci in Tayrona? Scufundari in La Cueva de Neguanje, Isla Aguja sau Bahía Concha sau te poti plimba pe drumurile de piatra arheologice, snorkeling, inot in piscina naturala, birdwatching, calarie sau poti vizita siturile arheologice. In plus poti alege dintre numeroasele atractii turistice: Los Naranjos Trail, Bahía Concha, La Piscina, in Arrecifes, Cabo de San Juan de Guía, Muzeul Arheologic din Cañaveral. Nu vei avea un moment de plictiseala.

7. Las Islas Cies, Spania

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cand te gandesti la plajele din Spania, de cele mai multe ori te gandesti la Mediterana. Adevarul este insa ca pe coasta Atlanticului vei gasi la fel de multe surprize placute. Las Islas Cies, o fosta ascunzatoare de pirati, cu apa cristalina este o adevarata Plaja Caraibiana a Spaniei pe care trebuie sa o descoperi.

6. El Nido, Philippines

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Desi Leonardo DiCaprio a filmat Plaja la Maya Beach, cu siguranta ca inspiratia a venit de la El Nido.

Cu ape limpezi, plaje cu nisip fin, alb, jungle, stanci calcaroase si petece de pamant uimitoare in mijlocul apei, lagune este probabil unul dintre cele mai frumoase locuri de pe pamant.

5. Sidari, Grecia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aflata in Insula Corfu, unul dintre cele mai cunoscute puncte de repere  este Canalul Dragostei. Legenda spune ca daca doi tineri inoata impreuna in apele din preajma acestuia, vor fi impreuna pentru totdeauna.

4. Maldive

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maldive, cu cele 87 de statiuni ale sale care se intind de-a lungul Ecuatorului se afla la celalalt capat al lumii. Calatoria pana aici merita insa din plin.

3. Lanikai Beach, Hawaii

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jumatate de mila de plante tropicale, apa cristalina, verde albastrui fac din acest loc imaginea perfecta pentru vederile tale din vacanta.

2. Anse Source d’Argent, Seychelles

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Probabil una dintre cele mai fotografiate plaje din lume, un paradis cu roci atipice si natura salbatica, inconjurata de ape de un albastru trucoaz si protejata de curentii de apa de un recif de corali, aceasta este Anse Source d’Argent.

1. Maho Beach, Saint Martin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Una dintre putinele plaje care are un aeroport atat de aproape, atat de aproape ca simti cum suflul avioanelor iti improasca in fata apa  Atlanticului.

Daca ti-ai gasit preferata pentru vara aceasta si te putem ajuta sa iti planifici calatoria, poti apela cu incredere la Agentia Lugera Travel.

dana.ilie@lugera.ro / telefon: 021.318.71.20

Sursa

Monica Dona

WhatsApp Logo