Destinatie de vacanta – Dubrovnik

mm

Vacanta ta de vara trebuie sa fie anul acesta altfel. Asa ca te invit intr-o calatorie catre un oras cu o istorie fascinanta, Dubrovnik, Perla Adriaticii.

Drumul pana in Croatia poate dura 2 ore sau, daca iti place sa conduci, 1 – 2 zile. Trebuie doar sa stii ca ai de parcurs 1100 kilometri pana la malul Marii Adriaticii. Odata ajuns aici, insa, oriunde te-ai caza, iti recomand sa nu te indepartezi prea mult de port.

Daca e vara, e soare, e mare albastru intens si plaja. Cea mai cunoscuta dintre acestea si pe care nu trebuie sa o ratezi este Banje, in apropierea Orasului Vechi. Un mix absolut incantator pe care nu il gasesti in multe locuri: albastrul azuriu al Marii Adriatice, zidurile vechi ale orasului si acoperisurile caramizii ale cladirilor.

Sursa foto

 

 

 

Pentru copii trebuie sa ajungi insa la plaja Copacabana.  Toboganul si numeroasele activitati acvatice cu care se pot delecta vor face deliciul vacantelor celor mici. 

Sursa foto

 

 

La aproximativ 2 km distanta de centrul vechi al orasului se afla plaja Sveti Jakov, langa manastirea cu acelasi nume. Este mai mult cunoscuta localnicilor si mai putin cunoscuta de turisti, de aceea te vei bucura de mai multa liniste aici.

Sursa foto

 

 

 

Nu intamplator ti-am recomandat sa nu te indepartezi de port. Vacanta de vara la Dubrovnik se asezoneaza perfect in mai toate tavernele din Stati Grad, zona veche a portului, cu o multime de preparate traditionale. Printre cele mai cunoscute: burek, o placinta cu carne si branza, anistra od bobica, supa din boabe de fasole si porumb, sau struki, gogosi cu branza. Nu mai spun nimic de peste si fructe de mare, decat ca e musai sa fie incercate. Si cum in vacanta nu tinem dieta, incheiem apoteotic cu un desert traditional, rozata, o delicioasa crème caramel.

Sursa foto

Dupa plaja sau in zile in care esti dispus sa renunti la cura de mare si soare, orasul si obiectivele turistice ale acestuia abia asteapta sa fie descoperite. Incepe cu Palatul Rectorului o cladire impunatoare construita in secolul XV care gazduieste impresionante colectii de arta, mobilier vechi si fresce care te vor incanta cu siguranta. Il vei gasi usor, pentru ca se spune ca toate drumurile din oras duc la el.

 

 

 

Una dintre cele mai vechi biserici din Europa este Catedrala Dubrovnik, ridicata initial in secolul XII si reconstruita dupa cutremurul din 1667. Include-o pe lista ta de obiective de vizitat.

Sursa foto

 

 

 

Sveti Spas este o biserica superba din perioada Renasterii, una dintre putinele cladiri ramase in picioare dupa marele cutremur in 1667 care a distrus mai bine de trei sferturi din Dubrovnik. Legenda spune ca pietrele folosite la construirea acesteia au fost aduse de femeile din Dubrovnik si ca in mortar s-au folosit lapte si albus de ou pentru a ii spori rezistenta. In apropierea acesteia vei gasi Marea Fantana a lui Onofrio, creata de arhitectul cu acelasi nume.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto                                                                                  Sursa foto

Printre celelalte atractii din Dubrovnik pe care le poti include in agenda de vacanta trebuie sa fie si Palatul Sfonza, Manastirea Franciscana, Manastirea Dominicana si Biserica Sfantului Vlaho, iar pentru suveniruri sau shopping, Stradun, principala strada din Vechiul Oras, unde vei gasi zeci de magazine de artizanat, dar si buticuri de haine si accesorii.  

Intri aici daca vrei sa afli mai multe informatii despre destinatiile din Croatia.

Monica Dona

Pentru idei, sfaturi, vacante customizate, rezervari, oferte personalizate, circuite, calatorii corporate sau vacante cu familia, iti recomand sa contactezi cu incredere agentia ta de turism Lugera Travel.

dana.ilie@lugera.ro / telefon: 021.318.71.20

 

WhatsApp Logo