10 alimente care iti dau energie pentru intreaga zi

mm

Ce faci in zilele in care nu ai energie pentru a-ti duce la bun sfarsit tot ce ti-ai propus si simti ca totul iti iese la mai putin de 50%? Daca cele 2 cafele nu isi mai fac de mult efectul , iar dupa ciocolata te simti si mai epuizat, poate ca nu ar strica sa iti privesti meniul zilnic mult mai critic.

Ce iti recomandam?

Vitamina E si Magneziu! Nu in forma de tablete, ci din migdale. De preferat sunt cele neprajite si pentru un gust mai bun iti vindem un pont raw – vegan: lasa-le la inmuiat in apa peste noapte. Sunt absolut delicioase a doua zi la micul dejun, consumate ca atare sau transformate in lapte de migdale.

 

 

 

 

 

 

Ciocolata neagra

Pentru ca ea contine doua ingrediente esentiale: cafeina si teobromina, ambele generatoare de energie. Regula general ape care trebuie sa o retii insa: cu cat ciocolata e mai neagra cu atat mai multa energie.

 

 

 

 

 

 

Somon

Bogat in acizi grasi omega -3 responsabili cu buna dispozitie si combaterea depresiilor, cat ai zice peste!

 

 

 

 

 

 

Condimentele iuti

Accelereaza metabolismul si iti dau un plus de energie. Ardeiul, spre exemplu, contine capsaicina care ajuta la accelerarea metabolismului si ajuta digestia. Alte condimente din aceeasi clasa ajuta la imbunatatirea functiilor cognitive. Foloseste-le, asadar, cu incredere!

 

 

 

 

 

 

Iaurtul grecesc pentru ca are o multime de proteine

O alternativa la iaurtul obisnuit pentru plusul de energie, cu mai putina lactoza si carbohidrati, deci mai putine calorii.
 

 

 

 

 

 

 

Popcorn-ul

Bogat in fibre si carbohidrati, dar cu putine calorii, pop-cornul este cotat printre cele mai energizante gustari pentru copii.

 

 

 

 

 

 

Frunzele verzi sunt bogate in fier si te ajuta sa te concentrezi mai bine

Daca ai stari de ameteala este posibil sa ai o deficienta de fier. Spanacul te va ajuta sa iti recapeti agerimea si sa iti imbunatatesti nivelul de concentrare.

 

 

 

 

 

 

Cereale integrale

Cerealele integrale contin intr-adevar mai multi carbohidrati, insa un mic dejun bogat in cereale integrale iti va asigura suficienta energie pentru intreaga zi.

 

 

 

 

 

 

Afine pentru imbunatatirea functiilor cognitive

Afinele sunt incarcate de antioxidanti si ajuta la imbunatatirea functiilor cogvnitive si a agilitatii mentale. Trebuie asadar sa faca parte din dieta!

 

 

 

 

 

 

Ouale

Ultimele, insa nu cele din urma, ouale sunt bogate in proteine si iti asigura un plus de vitamina B. Iar pe langa aceasta, te vor ajuta cu succes la  cresterea masei musculare.

 

 

 

 

 

 

Care sunt alimentele pe care le consume pentru a ramane in forma! Ajuta-ne sa completam aceasta lista, cu propria-ti lista!

Monica Dona

Sursa

WhatsApp Logo