Exercitii pentru trup si minte

mm

Ne place sa ne pastram atat corpul, cat si mintea in forma maxima! Sutem siguri ca si tie! Si pentru ca suntem mereu in cautare de noi si noi idei am pus laolalta cateva tipuri de exercitii care promit imbunatatirea flexibilitatii, a posturii, echilibrul si forta, ajutandu-te in acelasi timp sa te coordonezi, sa gestionezi stresul si sa iti imbunatatesti concentrarea.

Care este insa cea mai buna alegere?

In primul rand iti recomandam sa te intrebi care sunt rezultatele pe care vrei sa le obtii.

  1. Care este principalul tau scop? Spre exemplu: vrei sa reduci stresul, sa ai o postura mai buna, sa iti imbunatatesti conditia fizica in general sau vrei mai multa fexibilitate. Oricare ar fi obiectivul tau, ia in considerare
  2. Limitarile fizice. Ce nu poti sau nu iti e recomandat sa faci. Si, mai ales…
  3. Cat timp esti dispus sa aloci acestor activitati?

O multitudine de optiuni, insa doar una poate fi cea potrivita pentru tine. Iata asadar ce ai putea incerca:

Yoga

Yoga se bazeaza pe concentrarea atentiei si a respiratiei in functie de postura corpului.  In functie de scopurile pe care ti le propui, yoga poate fi atat un antrenament in forta sau un antrenament de relaxare. Te va ajuta sa iti imbunatateasti flexibilitatea, sa gestionezi mai bine stresul, sa iti imbunatatesti capacitatea de relaxare, concentrare si sa iti controlezi respiratia.

Tai Chi

Pe scurt Tai Chi presupune efectuarea unor serii de miscari concentrandu-te pe corp si pe respiratie in acelasi timp. Exercitiile de tai chi te ajuta sa iti dezvolti echilibrul, concentrarea, coordonarea si sa dobandesti miscari gratioase.

Daca job-ul tau este mai mult static, exercitiile de acest gen te vor ajuta sa iti redobandesti tonusul.

Pilates

Fie ca optezi pentru exercitiile cu sau pentru cele fara echipament, pilates te ajuta sa iti tonifiezi toti muschii si sa iti imbunatatesti respiratia si postura, in timp ce iti cresti flexibilitatea, forta si mobilitatea.

Exercitiile dupa metoda Feldenkrais

Bazate pe observare si reeducarea gandurilor, a posturii si a miscarilor, exercitiile dupa metoda Feldenkrais te ajuta sa iti imbunatatesti  postura si agilitatea.

Metoda Alexander

Daca obiectivul tau principal este sa iti imbunatatesti postura, metoda Alexander poate fi cea mai buna solutie pentru tine. Metoda isi propune sa te invete sa iti observi miscarile, sa eliberezi tensiunea si durerea cauzate de pozitia sau miscarile gresite.

Exercitiile in stilul tau

Chiar daca metodele recomandate mai sus pot fie eficiente pentru unii, tu trebuie sa alegi ce vei considera ca ti se potriveste cel mai bine. Fiecare dintre noi reactioneaza diferit, are preferinte diferite sau rezoneaza mai bine cu anumite exerciti. Alege, asadar in stilul tau!

Sursa

Monica Dona

WhatsApp Logo