Nu doar fitness! Brain fitness!

mm

Te antrenezi pentru maraton, pentru biatlon, pentru un cros studentesc, pentru BAC, pentru a fi intr-o forma mai buna, pentru ca iti doresti sa arati mai bine…

Indiferent de motivatie, suntem cu totii convinsi de importanta fitness-ului pentru un corp sanatos. Ce faci insa pentru ca mintea ta sa isi mentina agerimea? Daca nu ai inca un plan clar conturat, probabil ca nu au auzit si nu ai incercat brain fitness!

Desi este un concept relativ nou la noi, brain fitness-ul incepe sa isi gaseasca tot mai multi adepti dispusi sa isi antreneze sistematic mintea!

Si cum sa nu se  intample astfel cand te promisiunea brain fitness-ului este atat de ofertanta! Iata asadar ce poti obtine:

  • Cresterea performantelor cerebrale. Practic: gandesti mai repede!
  • O memorie mai buna. Gandeste-te la cat de mult timp pierzi sa iti amintesti unde ai pus factura, ce trebuia sa faci mai exact astazi, ce cadou isi doreau copiii… Putin brain fitness si acest lucru nu se  mai intampla! Inevitabil, o memorie mai buna ne conduce  la un nou beneficiu:
  • Lucrurile se intampla! Aceasta si pentru ca tu iti amintesti sa le faci sa se intample.
  • Si pentru ca le faci sa se intample, sentimentul de implinire este cu atat mai intens. Te simti mandru si plin de energie sa incerci de fiecare data noi si noi lucruri!
  • Aminteste-ti momentele acelea penibile in care cuvantul pe care vroiai sa il rostesti iti statea pe varful limbii! Ei bine, brain fitness-ul te asigura ca poti uita de astfel de situatii!
  • Si nu numai! Pe langa ca iti gasesti mai usor cuvintele si retii mai usor detaliile importante, abilitatile tale de ascultare sunt mai bune! Poate ca este momentul sa incepi sa  inveti o noua limba straina!
  • Pe langa toate acestea, brain fitness-ul promite o mai buna acuitate vizuala! Nu ramane decat sa incerci si sa vezi daca e chiar asa!
  • Reactiile tale depind de cat de repede creierul tau inregistreaza datele! Iar un creier antrenat iti garateaza automat reactii mai rapide, dar si imbunatatirea abilitatilor de a lucra pe mai multe planuri in acelasi timp. Este momentul ca multitasking-ul, task –shifting-ul  si atentia distributiva sa se transforme in punctele tale forte!
  • Inevitabil, daca lucrurile iti ies mai bine, starea ta de spirit si increderea vor fi la cote maxime!

Am gasit pentru tine cateva exercitii de brain fitness pe care le poti incerca aici! Ti le recomand cu caldura!

In plus, daca vei combina brainfitness-ul cu activitatea fizica, vei putea sa te bucuri de avantaje multiple in acelasi timp. Iata un alt exemplu de activitate!  Film

Tu cum te antrenezi?

 

Monica Dona

WhatsApp Logo