Voluntariat sau freelancing

mm

Recesiune, greutati, concurenta acerba, locuri de munca din ce in ce mai putine pentru tineri. Nu este usor sa iti gasesti un  job, oricare ar fi acesta, sa nu mai vorbim despre jobul visurilor tale.

“Am incercat un internship pe HR si nu mi-a placut, am incercat si pe marketing. Mi-ar fi placut, insa nu faceam mai nimic acolo.” “Am trimis sute de CV-uri si am fost la doar cateva interviuri. Toate s-au incheiat cu acelasi raspuns:  Ramaneti in baza noastra de date pentru proiectele urmatoare.”   Daca e partial adevarat si pentru tine, probabil ca ai putea sa incepi sa te gandesti la primii pasi din cariera ta si altfel decat prin clasicul job search.

Voluntariatul ar putea fi una dintre solutii, ajutandu-te sa fii cu doi pasi mai aproape de jobul pe care ti-l doresti.

Cum? Mai multi prieteni, mai multe conexiuni, mai multe sanse de a gasi noi oportunitati, o ocazie pentru tine sa iti exersezi abilitatile sociale si sa te instruiesti in “arta” relationarii, voluntariatul iti va oferi satisfactii care sa iti creasca increderea in sine si starea de bine. O stare de bine cu mai multe zambete si mai multe usi deschise pe care pana acum poate nu le-ai vazut! Asigura-te insa ca atunci cand alegi sa fii voluntar o faci din toata inima si cu toata inima!

Oricare ar fi insa proiectul in care te implici: cautarea clasica a unui job, a celei mai bune asociatii unde sa faci, a unui program de internship, comporta-te ca un adevarat antreprenor: studiaza piata, fii activ si asigura-te ca esti inaintea competitiei.

Iti poti exersa aceste abilitati ca freelancer pe unul dintre multele site-uri de profil unde iti faci cu usurinta un cont si poti aplica pe mii de proiecte care sa corespunda competentelor si abilitatilor tale.

Fii sigur ca iti completezi extrem de atent profilul si ca adaugi suficiente exemple pentru a-i convinge pe eventualii clienti. In plus, pentru a-ti creste ratingul, fa cat mai multe teste si liciteaza pe proiectele care ti se potrivesc, incluzand de fiecare data argumente care sa te ajute sa te diferentiezi.

Iti dam o mana de ajutor! Am selectat pentru tine cateva site-uri de profil pe care ai putea sa le incerci!

Pentru proiecte variate:

Elance.com

Odesk.com

Freelancer.com

Guru.com

create.demandstudios.com

ifreelance.com

peopleperhour.com

microlancer.com

Crowdspring.com

Pentru cei care scriu cu placere:

journalismjobs.com

freelancewritinggigs.com

freelancewritinggigs.com

problogger.net

Desi pentru multe dintre proiectele de pe site-urile de mai sus vei avea nevoie de cunostinte bune de limba engleza, gasesti destul de des si proiecte postate de romani, pentru romani. Oportunitati suficiente vei gasi insa si pe site-uri autohtone, freelancer.co.ro sau furnicutze.ro. Trebuie doar sa le cauti!

Ai incercat deja una dintre aceste variante?! Povesteste-ne despre experientele tale intr-un comentariu!

Monica Dona

WhatsApp Logo