Nu exista secrete in gasirea unui job, ci doar cativa pasi simpli de urmat

mm
Indiferent de tipul de candidat, cu sau fara experienta, studii medii sau superioare, primul pas in cariera este intocmirea CV-ului si a scrisorii de intentie, acestea fiind cartea de vizita cu care se prezinta in fata recruiterilor/angajatorului. CV-ul si scrisoarea de intentie trebuie sa cuprinda informatii relevante, sa fie concise, usor de parcus si scrise corect  gramatical. De asemenea sa foloseasca cuvinte care ii aduc plus valoare, pozitive si care evidentiaza trasaturile si abilitatile intr-un domeniu de activitate.
Fiecare candidat are nevoie de o adresa de e-mail oficiala pe care o foloseste cand trimite aplicatiile si de timp, pentru a acorda atentie posturilor si companiilor la care aplica. Este recomandat ca fiecare scrisoare de intentie sa fie scrisa pentru fiecare angajator si sa nu mearga pe modelul tip.
Daca a trecut cu brio peste etapele de mai sus, urmeaza interviul.  Orice candidat trebuie sa acorde atentie tinutei, aceasta trebuie sa fie corespunzatoare cu postul pe care doreste sa-l ocupe. Inainte sa intre la interviu trebuie sa reciteasca CV-ul pentru a avea ordine in
discutii, sa fie relaxat si sa aiba incredere in sine, dar mai ales sa cunoasca informatii despre companie si din domeniu. Procesul informarii este unul continuu, asta transforma un candidat intr-unul  valoros pentru angajator.
Dupa interviu este indicat sa trimita o scrisoare de multumire recruiterului sau sa ceara feedback acestuia. Angajatorii cauta candidati cu simtul responsabilitatii si seriozitate, atentie la detalii, comunicativi, organizati, determinati si proactivi.
De asemenea cei cu obiective profesionale, orientati catre rezultate si activitati extracuriculare au sanse crescute in gasirea unui job. Din randul candidatilor fara experienta profesionala sunt vizati, mai cu seama, cei care au ales voluntariatele si internship-urile, considerate importante in dezvoltarea profesionala si a soft skill-urilor unui candidat.
Mult succes!
Roxana Andrei
roxana.andrei@lugera.ro
job hr resurse umaneDezvoltare personala HR resurse umane
WhatsApp Logo