Locuri pe care nu trebuie sa le ratezi in Muntenegru

mm

Daca de data aceasta iti doresti sa iesi clasicul itinerariu al vacantelor la mare si sa incerci ceva diferit, iti propunem Muntenegru. Munte si mare, atmosfera venetiana, obiective turistice, distractie si liniste, toate in acelasi loc.

Iata cateva dintre cele mai populare atractii muntenegrene!

Calatoria noastra incepe de la Drobeta Turnu Severin, mergem prin Serbia, si ajungem apoi in Muntenegru prin spectaculosul Canion Tara, cel mai mare canion din Europa, si Parcul National Durmitor. Zabovim putin pe Podul de la Durdevica Tara, in partea de est a parcului Durmitor, care trebuie neaparat trecut pe lista de locuri pe care sa le vezi in Muntenegru. Avand o lungime de 365 de metri, 5 arcade si o inaltime de 172 de metri, pe Podul de la Durdevica te poti opri pentru a admira apele turcoaz ale raului Tara, dar si sa te bucuri de panorama minunata a rezervatiei naturale.

 

 

Urmatoarea pe lista este Manastirea Ostrog. Asezata pe o stanca verticala la altitudinea de 900 de m acesta este unul dintre cele mai vestite locuri  de pelerinaj pentru crestinii ortodocsi din peninsula Balcanica. O vizita in Muntenegru trebuie neaparat sa o includa.

Poti vedea aici mai multe detalii.

Mergem apoi la Sveti Stefan. Statiunea de lux este de fapt un fost sat de pescari construit pe o insula stancoasa, legata de uscat printr-o fasie extrem de ingusta de drum. Insula cu casele traditionale si strazi inguste s-a conservat perfect de secole, reprezentand astazi un punct de atractie pentru numeroase celebritati. Sophia Loren, Sylvester Stallone, Queen Elizabeth II sunt oaspeti celebri care prefera sa isi petreaca vacantele aici.

Plajele din Muntenegru sunt printre cele mai cautate plaje din Europa. Incearca-le pe toate de pe litoralul Budva: Jaz, Budva, Mogren, Slovenska Plaza, Saint Nikola, Guvace, Kamenovo, Queen’s Beach, Sveti Stefan, Petrovac insa nu rata plaja Bečići care a fost proclamata de expertii internationali ca fiind una dintre cele mai frumoase plaje de la Mediterana!

Kotor este un oras medieval absolut superb, cochet si cu un aer venetian ca multe alte orasele muntenegrene. Este unul dintre cele mai bine conservate orase medievale, patrimoniu Unesco si trebuie sa te asiguri ca il incluzi in itinerarul tau in Muntenegru. La doar cativa kilometri de acesta se afla Perast, unul dintre cele mai frumoase locuri din Golful Boka unde te vei delecta cu privelisti minunate, arhitectura veche si o combinatie absolut senzationala de mare si munte. Neaparat trebuie sa incerci aici specialitatile culinare pe baza de peste sau fructe de mare la unul dintre numeroasele restaurante de pe coasta.

Ai fost in Muntenegru? Ajuta-ne sa completam aceasta lista de recomandari impartasindu-ne din experienta ta! Lasa un comentariu!

 

Monica Dona

WhatsApp Logo