Ghid de Londra – restrans la 10 lucruri pe care trebuie neaparat sa le incerci

mm

Daca te-ai decis sa mergi in Londra anul acesta, e necesar sa iti faci un “to do” / “to try” list pentru a fi sigur ca nu ratezi nimic din cele importante:

  1. Primele pe lista ar trebui sa fie obiectivele turistice. Nu trebuie asadar sa uiti de Catedrala Sfantul Paul cu cele 259 de trepte si Whispering Gallery (se spune ca soaptele tale se intorc de unde au plecat dupa ce au facut inconjurul domului), Tate Modern, British Museum, Westminster Abbey (vestita pentru Coltul Poetilor, dar si pentru nuntile regale pe care le-a gazduit de-a lungul timpului), Palatul Parlamentului si Big Ben, National Gallery, V&A, Muzeul de Istorie Naturala si Muzeul Figurilor de Ceara Madame Tussauds. Le-am enumerat doar pe cele mai importante, insa, in functie de preferinte, dar si de timpul pe care il ai la dispozitie, lista aceasta poate fi doar o banala schita.

 

 

 

 

 

 

2. Daca sunt si copii in grup, include si Acvariul, care este chiar pe malul Tamisei, Muzeul Transportului Londonez, la doi pasi de Covent Garden, Muzeul de Stiinta, Gradina Zoologica si Muzeul Horniman. Planifica-ti insa din timp vizitele si afla care este programul saptamanii. In multe dintre acestea sunt organizate ateliere si tururi speciale pentru copii care s-ar putea sa fie extrem de apreciate de cei mici… dar nu numai de ei.

3. Parcuri: Hide Park, Regent’s Park, Victoria Park, Greenwich Park, Richmond, alege-l pe oricare sau pe toate, dar nu le rata! Iti recomand sa incepi insa cu Greenwich, unde poti fi sigur ca te vei intalni chiar cu meridianul de 00.

4. Fii cu ochii in patru la tot ce se intampla pe strada! Londra este energizanta, plina de culoare si de idei!   Covent Garden, statuia lui Eros din Piccadilly Circus, Trafalgar Square si Columna lui Nelson, pe malul Tamisei, unde intalnesti la tot pasul statui umane si oricand poate incepe un spectacol  spontan sau poate Downing Street, la vestitul numar 10,  unde ai toate sansele sa il intalnesti pe Primul Ministru, fiecare are o poveste de spus!

 

 

 

 

 

 

 

5. Tower Bridge si The Tower of London, unde poti vedea Bijuteriile Coroanei si pe faimosii Beefeaters. Costruita in 1066, desi nu acesta a fost scopul initial, Tower of London a fost multi ani o inchisoare vestita. Povestile Turnului  Alb fac deliciul vizitatorilor, asa ca, trebuie neaparat sa fie pe lista ta! Gaseste-ti totodata cateva minute pentru a te relaxa pe malul Tamisei si pentru a vedea Tower Bridge deschizandu-se cand vreo barja sau un vaport de mari dimensiuni trece pe Tamisa.

 

 

 

 

 

 

 

6. Pietele! Mi-ar fi extrem de greu sa aleg doar una. Camden, Borough sau Portobello, strecoara in turul tau pe cele care te intereseaza! Fiecare piata are programul si specificiul ei, de aceea este important sa te informezi atunci cand iti planifici excursia. Borough este un paradis gourmet al simturilor, asa ca daca esti un “foodie” e musai sa ajungi aici. Portobello, locul unde se intampla mai toata actiunea din Notting Hill, se transforma in fiecare Sambata intr-un adevarat furnicar de oameni.  Numeroase standuri impanzesc atunci strada si iti vei putea cumpara aproape  orice: de la paine si fructe pana la postere, haine vintage sau de designer, muzica si antichitati!

 

 

 

 

 

 

 

7. Schimbarea Garzii de la Palatul Buckingham este si ea un must see daca ajungi in Londra. Sunt putine zilele din an in care ceremonia nu se organizeaza, insa, pentru a nu avea surprize, cel mai bine este sa verifici pogramul, chiar pe pagina dedicata: http://www.changing-the-guard.com/dates-times.html

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8. Fish and Chips + Pimm’s…  Anglia fara fish and chips si Pimm’s?  Nu mi-as putea imagina asa ceva! Cred ca si tu, odata ce le vei incerca!

 

 

 

 

 

 

 

9. Shopping la Harrods, pe Bond Street sau la Peticoat Lane Market, dupa bugetul fiecaruia!

 

 

 

 

 

 

 

 

10. Plimbari cu mijloacele de transport londoneze: metroul si double decker-ul. Incearca varianta de abonament pe mai multe zile. Vei reusi sa economisesti suficient!

Chiar daca un tur al Londrei standard cu double deckerul suna tentant, Londra se vede cel mai bine pe jos, cu harta in mana. Pentru panorama insa iti recomand London Eye sau turnul Catedralei Sfantul Paul. Merita din plin sa urci cele 259 de trepte pana sus de tot.

Monica Dona

Ai nevoie de ajutor pentru a-ti planifica excursia la Londra?  Te poti baza pe noi! Pentru oferte personalizate, circuite, calatorii corporate sau vacante cu familia, contacteaza agentia ta de turism LUGERA TRAVEL.

dana.ilie@lugera.ro / telefon: 021.318.71.20

WhatsApp Logo