ISTANBUL – un oras pe doua continente

mm

 

Daca Pamantul ar fi un singur stat, Istanbul ar fi capitala acestuia! A spus-o Napoleon Bonaparte si o intelege orice turist care descopera minunile orasului de la Portile Orientului.

Istanbulul este unic. De ce? In primul rand, iti da ocazia sa traiesti pe doua continente in acelasi timp (Asia si Europa). Aceasta asezare geografica pe care nu o mai intalnesti la niciun alt oras din lume a facut din Istanbul unul dintre locurile in care arhitectura, dar si oamenii contrasteaza in mod tipator.

In Istanbul aveti atat de multe de vazut incat un articol nu poate face dreptate orasului. Nu putem nici enumera si nici descrie cu adevarat minunile pe care le puteti descoperi aici. Iata totusi cateva din cele mai apreciate obiective pe care turistii le viziteaza in Istanbul.

 

1.  Moscheaa Sultanului Ahmed 

Moscheea Sultanului Ahmed din Istanbul este una dintre cele mai impresionante moschei din peninsula Sarayburnu. Moscheea este unica datorita arhitecturii sale impresionante si a finisajelor multicolre superbe, specifice arhitecturii otomane. Pentru o priveliste superba si poze de vis, viziteaza acest loc la apusul soarelui… vei ramane uimit de frumusetea sa!

 

 

 

2. Castelul Rumeli 

Atmosfera din castelul Rumeli te va intoarce parca in timp si te va uimi prin frumusetea sa. Construit la mijlocul secolului al 15-lea de catre sultanul Mehmed al II-lea, castelul Rumeli a jucat un rol important in istoria Constantinopolului. Cu siguranta acesta este un obiectiv turistic important din Istanbul pe care merita sa il vizitezi.

 3.  Palatul Topkapi 

Palatul Topkapi este situat in cel mai inalt punct al fasiei de pamant dintre Cornul de Aur si Marea Marmara si este unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Istanbul.  Turistii care ii trec pragul sunt de-a dreptul fascinati de sentimentul de actualitate pe care il creeaza orice colt al palatului, care este foarte bine ingrijit.

4. Turnul Fecioarei 

Turnul Fecioarei, Turnul lui Leandru sau Kiz Kulesi a fost construit pe o mica insula inconjurata de apele Bosforului. Primul turn a fost construit in anul 408, pentru a supraveghea miscarile navelor persane. Astazi, la primul etaj al turnului se afla un restaurantsi o cafenea. Priveliștea din turn asupra Marii Marmara este de vis!

 

 5. Moscheea Albastra

Moscheea Albastra este una din cele mai faimoase atractii ale Istanbulului, fiind singura moschee din Turcia cu sase minarete (turnulete), cele mai multe moschei avand doar cate patru, doua sau chiar un singur minaret.  

Istanbul este un oras al culorilor, agitat si aglomerat, cu peisaje contrastante, deschis catre lumea occidentala si in acelasi timp supus vechilor traditii. Este suficient sa il vezi cel putin o data pentru a ajunge sa te indragostesti iremediabil de el. 

Sper ca am reusit sa iti starnim curiozitatea despre acest minunat oras, iar daca iti doresti o vacanta in Roma, contacteaza-ne pentru cele mai bune oferte.

Echipa Lugera Travel iti poate configura, la cerere, un pachet unic in care sa incluzi tot ce iti doresti.

Date de contact: dana.ilie@lugera.ro, 0725151312

 

Alina Cepan

Virtual Traveller

saint paul's cathedralskala potamia
WhatsApp Logo