Jurnalul unei vacante in Grecia: Skala Potamia, Thassos

mm

 

Pentru vacanta mea in Grecia, am ales de aceasta data Skala Potamia, Thassos. Si, daca la inceput asteptarile mele erau modeste, gandindu-ma ca voi avea un simplu concediu in Grecia, ce pot sa va marturisesc acum, este ca Skala Potamia va ramane mereu in agenda mea la: locuri preferate pentru relaxare.

 

 Am plecat cu masina, pentru ca imi place sa ma bucur de privelisti si sa am libertatea de a ma opri ori de cate ori imi doresc. Iar calatoria catre insula Thasos ne-a oferit nenumarate astfel de momente, unul dintre cele mai frumoase fiind traversarea Marii Egee cu feribotul de la Kavala la Limenas.

 

De aici aveam sa descopar un mic paradis in care mirosul de pin si mare turcoaz se imbinau intr-o aroma perfecta pe care mi-o amintesc de fiecare data cand ma gandesc la Grecia si la Insula Thassos.

 

Drumul pana in Skala Potamia ne-a facut o prima introducere in atmosfera calda a insulei pe care abia asteptam sa o descopar. Livezile de maslini, care pareau lasate in voia naturii, marea de un albastru intens care nu ne-a pierdut o clipa din ochi, asezarile cochete, in care timpul parea sa se scurga mai incet decat imi era cunoscut, muntii si padurile de pini, conturau din ce in ce mai ispititor harta acestei insule din Grecia.

 

Skala Potamia avea sa completeze acest tablou cu ingredientele unui concediu a la grec perfect: numeroase restaurante si taverne unde poti sa te bucuri din plin de ospitalitatea greceasca si de prospetimea preparatelor locale, snack-baruri, cafenele cochete, strazi inguste pline de magazine de suveniruri, oameni zambitori si vorbareti care par sa fie, in fiecare zi, relaxati ca intr-o zi de vacanta.

 

Periplul meu in prima insula din Grecia pe care o vizitam avea sa inceapa cu descoperirea celor mai frumoase plaje. Nu parea sa fie o misiune extrem de dificila, insula Thassos avand o circumferinta de doar 100 de kilometri. Aveam sa aflam insa ca ai nevoie de mai mult de o vacanta pentru a le descoperi pe toate. Inarmati cu harta insulei grecesti am pornit asadar la drum. Prima pe lista a fost vestita Golden Beach, care pare sa-si fi castigat pe merit cele doua steaguri albastre pe care le arboreaza. Nisipul alb si fin care in soarele amiezii prinde o stralucire aurie, apa curata, fara pietre, muntele Ypsarion care se inalta chiar in spatele plajei, fac din acest loc optiunea perfecta pentru familiile cu copii. Am bifat apoi pe harta: plaja Makriamos, Paradise Beach si Limenaria, Alyki, Skala Potamias, Skala Rachoni, Skala Prinos si Skala Kalirachi, Livadi, care este perfecta pentru inot, Metalia si Trypiti. Desi fiecare speciala in felul ei, poate ca cele mai frumoase plaje pe care le-am descoperit, au fost cele salbatice, pe care le poti gasi si tu in expeditiile cu ATV-ul pe drumurile forestiere care strabat insula in toate directiile. Preferata mea va ramane Skala Marion, in sud vestul insulei.  Vei gasi aici 3 plaje: una inainte de sat, una in sat si o a treia dupa sat, inspre Limenaria. Cea care mi-a placut cel mai mult este cea de-a treia: apa limpede precum cristalul, fara alge, fara turisti, fara sezlonguri si extrem de linistita. Daca preferi plajele salbatice, in locul celor amenajate, cu siguranta aceasta va fi si pe gustul tau.  

 

Vacanta mea in Grecia, la Skala Potamia, Thasos nu ar fi fost completa fara plimbarile in oraselele si satele de pe insula, fara lectia de istorie pe care mi-au predat-o locurile fantastice pe care le-am vizitat, fara deliciile culinare care mi-au condimentat pranzurile si fara vinul de Thassos care a completat serile acestui concediu in Grecia.

Dar despre acestea, am sa va povestesc in articolele urmatoare. 

Monica Dona

PR Manager

WhatsApp Logo