Interviul telefonic

mm

O multime de aplicatii fara niciun raspuns pana acum… Si, dintr-o data, cand iti pierdusei orice speranta, primesti un telefon si.. Gata! Soarele a iesit pe strada ta, te-ai transformat in candidatul perfect, vanat de toti recruiterii. Si aceasta doar cu un interviu telefonic.

Nu e insa un moment bun sa lasi garda jos! Iata ce si cum ar trebui sa te pregatesti:

  1. Fa-ti un rezumat al experientelor de lucru anterioare.

Nimic nu suna mai neprofesionist decat balbele legate de cand, unde si care au fost principalele tale responsabilitati. Pentru a fi sigur ca nu ti se intampla, pastreaza la indemana un CV din care sa te poti inspira, insa evita tentatia de a citi. Pregateste raspunsuri pentru orice intrebari poti anticipa. Pauzele dintre job-uri, miscarile pe laterala sau promovarile care apar in CV-ul tau pot fi detalii asupra carora recruiterul se va opri.

  1. Fii oricand gata pentru intrebari… legate de oricare dintre detaliile pe care le-ai adaugat in CV: studii, cursuri, hobby-uri, competente. Asigura-te insa pe parcursul discutiei ca ceea ce povestesti este relevant pentru interlocutor, punand intrebari de verificare.
  1. Nu lasa discutia sa se transforme intr-un sir lung de intrebari si raspunsuri. Anticipa detalii care ar putea fi relevante pentru experienta ta, dar mai ales, pentru postul pentru care ai aplicat.  Spre exemplu, daca ai aplicat pentru o pozitie de specialist recrutare, este important sa oferi detalii suplimentare despre experienta, studiile sau pasiunea ta despre recrutare.  Nu astepta sa fii intrebat!

 

  1. Intrebari incomode…  chiar daca nu iti place sa vorbesti despre varsta, pauzele din cariera ta, motivele pentru care ai plecat dintr-un anumit loc de munca sau despre schimbarile dese din cariera, iti recomand sa iti pregatesti din timp raspunsurile. Fii cat se poate de deschis si raspunde relaxat!

 

  1. Pune intrebari! Profita de momentul in care ai posibilitatea de a adresa tu intrebarile pentru a iti arata interesul fata de post si pentru te vinde inca o data. Povesteste despre cum experienta si pregatirea ta pot fi utile pentru postul pentru care ai aplicat. Pune intrebari legate de proces, data la care poti incepe.

 

  1. Asigura-te ca nimic nu iti distrage atentia! Inainte de a incepe interviul, verifica daca este suficienta liniste, daca ai tot ce iti trebuie la indemana si daca nu exista elemente care sa te distraga.

Nu uita in niciun moment ca aceasta este o prima etapa a evaluarii de care depinde insa selectarea ta pentru etapele  ulterioare.

Povesteste-ne despre experientele tale in interviurile telefonice! Lasa-ne un comentariu!

Monica Dona

 

WhatsApp Logo