Cum iti cauti un job de vara?!

mm

Se apropie vara si probabil ca ai inceput deja sa te gandesti la cum sa iti suplimentezi banii de buzunar sau cum sa faci sa iti adaugi in CV cateva experiente de lucru. Ce poti face insa pentru a gasi un job de vara care sa insemne un plus pentru CV-ul tau?

  1. Incepe cautarile inca pe acum

Fii cu un pas inaintea competitiei, nu astepta venirea vacantei de vara. Chiar daca pentru moment nu vei putea veni nici macar pentru o jumatatea de norma, poti argumenta disponibilitatea ta dupa terminarea anului scolar.

  1. Povesteste despre planurile tale

Da sfoara in tara. Anunta-ti prietenii, cunoscutii, familia despre planurile tale de a te angaja in perioada verii. Nu poti sti niciodata de unde vin oportunitatile.

  1. Aplica din nou acolo unde ai mai lucrat!

Daca ai mai lucrat si verile trecute, primul loc unde ar trebui sa incepi sa cauti, este chiar aici. Trimite un email si anunta-ti disponibilitatea pentru un nou proiect!

  1. Fii profesionist!

Asigura-te ca CV-ul, emailurile si scrisoarea ta de intentie sunt corect redactate, ca nu au greseli gramaticale si ca sunt coerente.

  1. Interviul este important!

Pregateste-te din timp, repeta eventuale scenarii cu un prieten, coleg sau chiar cu un consilier in cariera. Antreneaza-te insa cat se poate de serios!

  1. Alege-ti cu atentie outfit-ul pentru interviu

Nu este nevoie sa iti schimbi intreaga garderoba, insa ar fi de preferat ca la blugi sa asortezi o camasa si un sacou.

  1. Exploateaza-ti punctele forte!

In interviu renunta la modestie si incearca sa nu fii exagerat de exigent cu tine si cu realizarile tale! Povesteste despre realizarile tale de la facultate, despre cum ai coordonat proiecte in Asociatie, despre orice alte activitati extracuriculare sau despre proiectele de voluntariat din care ai facut parte.

  1. Cauta acolo unde sunt job-uri!

Fii metodic in cautarile tale! Fa-ti o lista de domenii a caror activitate se intensifica in perioada verii: restaurante, hoteluri, cinematografe, parcuri de distractie, magazine si inscrie-ti CV-ul in baza de date a unei agentii specializate.

  1. Pastreaza-ti energia

Este atuul tau si principalul motiv pentru care multi angajatori prefera sa colaboreze cu tineri.

Nu ti-ai facut inca un plan de bataie?! Incepe chiar acum!

Stim ca ai puncte de vedere si experiente valoroase! Impartaseste-le cu noi intr-un comentariu!

 

Monica Dona

 

WhatsApp Logo