Insula Corfu, mix seducator de natura, traditie si istorie

mm

Cea mai nordica dintre insulele grecesti din Marea Ionica, Insula Corfu este una dintre cele mai populare destinatii turistice ale Greciei. 

Muntii cu padurile de un verde intens, plantatiile de maslini, chiparosi si lamai, casele de un alb imaculat ascunse prin vai, locuitorii calzi si primitori, muntele Pantakrator care se inalta drept in inima insulei, plajele mangaiate pe de o parte de apele Marii Ionice si pe de alta parte de cele ale Adriaticii, toate fac parte din farmecul acestor locuri speciale.

Frumusetea plajelor insulei Corfu este cunoscuta si apreciata de zeci de mii de turisti care vin si revin in Corfu in fiecare an. Doua locuri par sa fie insa motivul principal: pestera   Mourtos, unde flota greceasca s-a ascuns in timpul celui de-al doilea razboi mondial si golful cu ape ireal de albastre in care a fost filmata Laguna Albastra.

In Corfu nu vei avea insa timp sa te plictisesti, pentru ca intre plimbari pe malul marii si bai de soare gasesti oricand locul potrivit pentru sporturi acvatice si situri istorice pe care sa le vizitezi. Palatul Achilleion construit de imparateasa Elisabeta a Austriei si impunatoarea statuie a lui Achile, manastirea Valchema, din secolul al XIII-lea, sunt doar cateva dintre acestea.

Pentru o insula atat de mica Insula Corfu are o istorie lunga si colorata. Primii locuitori atestati au fost fenicienii inca din anul 1300 i.H., atrasi cel mai probabil de pamantul extrem de fertil si de pozitionarea insulei. Aflata insa intre Grecia si Italia, insula Corfu a fost in mijlocul a doua mari civilizatii, pretext de disputa permanenta si loc de popas pentru nave si invadatori. De aceea, pana la cel de-al Doilea razboi Mondial, Insula Corfu a fost locul unde s-au purtat numeroase bataliii. Ceea ce se mai poate vedea astazi dateaza de prin secolul al 16-lea si poarta profund pecetea influentei venetiene, pe ici pe colo cu accente frantuzesti si britanice.

Si pentru ca orice calatorie atent planificata ar trebui sa inceapa cu o lista de locuri de vizitat si lucruri de facut, m-am gandit sa iti dau o mana de ajutor in alcatuirea acesteia:

Sursa foto

  1. Spuneam mai devreme de Palatul Achilleion cu impunatoarea Statuie a lui Ahile. Trebuie trecut pe lista cu locuri de vizitat.
  2. Rezerva-ti o dupa-amiaza in gradinile umbroase ale Palatului Mon Repo.
  3. Viziteaza ruinele vechii Biserici Crestine Paleopolis si Castelul Vechi, cel mai vestit castel de pe insula.
  4. Castelul Regal, construit in vremea dominatiei britanice, Noua Fortareata,Castelul Gardaki, Angelokastro si Castelul Kassiopi trebuie si ele notate.
  5. Relaxare intr-una dintre cafenelele de pe Liston.
  6. Turul insulei cu vaporasul pentru a descoperi grotele din imprejurimi, plajele izolate si pentru a te bucura de frumusetea peisajului.
  7. Incearca scuba-diving sau windsurfing.
  8. Cu riscul de a ma repeta: Sesiuni de inot intensiv in Laguna albastra.
  9. Corfiote sofrito sau pastitsio, iaurt cu miere, deserturi, bomboane sau lichior din  koum quat, fruct cultivat doar in Insula Corfu. Delicios!
  10. Suveniruri?! Corfu este un paradis al bijuteriilor, al obiectelor din piele sau din lemn de maslin. Cu siguranta vei reusi sa gasesti aici bijuterii vechi, farfurii, textile sau icoane care sa faca iti aminteasca cu drag de acest loc minunat.

Experientele de vacanta sunt diferite pentu fiecare dintre noi. Ai fost in insula Corfu? Povesteste-ne despre vacanta ta intr-un comentariu! Planuiesti sa mergi in Corfu si ai nevoie de ajutor?

Contacteaza-ne cu incredere!

Lugera Travel, agentie de turism pentru vacante personale sau corporate
dana.ilie@lugera.ro/ telefon: 021.318.71.20

Monica Dona

WhatsApp Logo