Check in la job-ul perfect cu Alex Ionuț Pop

 In
Fiecare dintre noi visăm la un job, însă pe parcursul etapelor care ne formează personalitatea începem să aspirăm la perfecţiune.
Job-ul perfect? Eu zic că există, atâta timp cât suntem încojuraţi de oameni frumoşi care ştiu ce înseamnă respectul, de persoane comunicative care te-ar putea ajuta să perseverezi şi nu în ultimul rând de oameni care văd în tine un sprijin.
 
Internetul…un alt element esenţial în viaţa noastră care din ce în ce mai mult ne acaparează timpul liber şi nu numai. Site-urile de socializare elimină cel mai important lucru din viaţa de zi cu zi şi anume COMUNICAREA. Să fie doar aspecte negative legate de tot ceea ce înseamnă internet? Eu sunt de părere că nu. Un job perfect care nu oferă posibilitatea de a intra pe Facebook, chiar şi pentru un moment, nu cred că ar fi tocmai perfect…ai simţi că ceva lipseşte…la fel ca şi în cazul cafelei de dimineaţă, unde, dacă uiţi să pui puţin zahăr, cafeaua nu ar avea acel gust care să-ţi satisfacă papilele gustative.
 
Prieteni, oameni (în adevăratul sens al cuvântului), o familie, toate acestea ar avea un aport esențial la job-ul perfect, iar când vei realiza că măcar una din cele trei categorii există în anturajul tău de muncă umează să le arați tuturor că este posibil să reușești să îmbini distracția cu responsabilitatea, formând nu doar un colectiv de persoane care muncesc pentru același scop, ci și un grup unit. Însă, cum poți să le arăți tuturor acest lucru? Răspunsul este unul foarte simplu: Check in-ul.    
Primul check-in demonstrează că suntem uniți și că vrem să le arătăm tuturor celor pe care îi avem în lista noastră de prieteni că momentul de pauză din timpul serviciului înseamnă relaxare, eliberare și petrecerea timpul alături de cei pe care îi simțim alături de noi. Să ne gândim puțin…dacă aproape în fiecare zi am posta o poză, un check in de la locul de muncă, ce ar putea să însemne? După părerea mea ar însemna că ai un job care te face să te simți în largul tău, care te face să fii mândru și satisfăcut de cea mai bună alegere pe care ai făcut-o dorind totodată să o faci cunoscută și prietenilor tăi și astfel acest lucru ar accentua tot mai mult cele două cuvinte: job perfect.
 
Dezvoltarea noastră intelectuală, pregătirea pentru formarea profesională și nu numai, depinde de job-ul pe care îl alegem. Nu înseamnă că dacă ai o funcție superioară celorlalți ai dreptul să îi tratezi cu nepăsare doar pentru a avea succes cu firma pe care o conduci, ci, trebuie, mai întâi să știi să-i stimezi și tu la rândul tău pe cei care muncesc pentru tine și totodată să le creezi un mediu în care ei să simtă că au găsit job-ul perfect.
 
Alex Ionuț Pop 
WhatsApp Logo