Despre Simplitate

mm

„Simplitatea inseamna sa scoti evidentul din peisaj si sa adaugi lucruri cu adevarat importante.” spunea John Maeda in The Laws of Simplicity, cartea pe care v-o recomand de aceasta data.

La prima vedere, lucrurile par destul de simple, daca reusesti sa raspunzi celor trei provocari: Sa identificam cine este “evidentul”, care este “peisajul” si sa definim clar care sunt lucrurile cu adevarat importante.

Un obiectiv pe viata, as putea spune, mai ales in contextul realitatii de astazi: avem “n” conturi de email, citim “n” reviste, bloguri, site-uri, avem poze pe “n” device-uri, care au zeci de aplicatii, care ne ajuta in “n” tipuri de activitati si asa mai departe.

Dar oare viata noastra e complicata sau complexa? Poate ambele.

Ceea ce este cu adevarat fascinant la cartea lui John Maeda este ca iti ofera posibilitatea de a alege ce ti se potriveste, intr-un mix echilibrat de tehnica si intelepciune.

Sa pornim de la o problema clasica: casuta ta de email pentru organizarea careia Maeda iti propune urmatoarea abordare:

1.     Strange tot intr-un singur loc.

2.     Alege ce este esential si cu adevarat important.

3.     Elimina restul.

4.     Organizeaza lucrurile care au ramas.

Metoda se poate aplica pe orice, de la un sertar, un dulap, o camera sau chiar viata ta din acest moment. Desigur, pornind de la premisa ca exista un surplus, o dezordine.

Sunt sigura ca la prima vedere pare foarte simplu si usor de implementat, insa daca ar fi asa, de ce in sertarul acela, stii tu care :), este atat de multa dezordine?

Inspiratie!

Eugenia Dabu

Recruitment Manager

PS: Daca te intereseaza si alte recomandari, te invit sa rasfoiesti sectiunea lecturi de weekend.

WhatsApp Logo