Despre sefi si “exigenta”…

mm

Zilele trecute am vazut inca o data The Devil Wears Prada… si nu spun revazut pentru ca, de fiecare data cand ma uit la fIlmul acesta, gasesc noi si noi detalii care reusesc sa il faca mereu nou si diferit.

Imi amintesc ca prima data cand l-am vazut am compatimit-o pe Andy Sachs si m-am bucurat ca nu am avut parte de sefi precum Miranda. Ca sa fiu sincera, inca ma bucur, desi trebuie sa recunosc: Miranda este un personaj fascinant… privit din afara! 🙂

Probabil ca multi dintre voi se regasesc macar putin in Andy, tanara aspiranta care se angajeaza pe o pozitie de asistenta intr-o companie de top din industria fashion, in speranta ca aceasta va fi deschizatoare de drumuri pentru cariera sa.

Si probabil ca la fel de multi dintre voi sunt inca dispusi sa faca diverse compromisuri, pentru a lucra in compania in care isi doresc.

Ce faci insa atunci cand ajungi sa lucrezi unde iti doresti, insa nu cu cine ti-ai fi dorit sau nu asa cum ti-ai fi dorit?

Nu fi o victima! Incearca sa gasesti solutii discutand. Clarifica asteptarile managerului tau, iar daca nu gasiti impreuna o solutie, nu iti fie teama sa escaladezi. Fii insa pe cat se poate de diplomat.

Gaseste momentul potrivit pentru a purta aceasta discutie, intr-un loc linistit, unde poti beneficia de intreaga atentie a acestuia.

Argumenteaza! Poate ca i-ar fi util sa vada lucrurile dintr-o noua perspectiva, complet diferita.

Nu ezita sa iti lauzi managerul atunci cand este cazul. Feedback-ul nu trebuie sa vina doar dintre manager spre angajat, ci este un proces util in ambele sensuri.

Nu fi victima permanenta! Daca orice incercare a ta a fost pana acum sortita esecului, poate ca nu ar strica sa incerci sa iti gasesti ul alt loc de munca. Fii activ!

 

Experientele tale sunt valoroase si ne pot ajuta! Daca ai fost intr-o astfel de situatie lasa-ne un comentariu!

Monica Dona

WhatsApp Logo