Cum ceri o marire de salariu

mm

Te-ai imbarbatat toata ziua sa faci pasul pentru ca doar tu stii cat de mult meriti marirea aceea de salariu pe care te tot straduiesti sa o ceri. Insa, cand vine vorba sa discuti cu superiorul tau despre asta, parca nu mai esti la fel de ferm in declaratii. Unde mai pui ca nici genunchii nu te mai asculta…

Iti este foarte clar cum ai facut ca lucrurile sa se miste in sus si cat de mult te-ai dezvoltat tu in timp faceai ca lucrurile sa mearga astfel. Este foarte bine, insa fii realist: nu te astepta ca ceilalti sa isi aminteasca realizarile tale exact la fel.

Si, cum am stabilit deja ca esti singurul care poate tine evidenta acestor realizari esti, bineinteles, singurul care poate sa aprecieze cel mai bine si cuantumul unei cresteri salariale.

Pentru a obtinere insa suma in plus pe care o doresti asigura-te ca iti faci temele cum trebuie.

In primul rand fa un mic studiu de piata! Incearca sa afli care sunt salariile in alte organizatii pentru angajati pe acelasi post si cu pregatire sau experienta similare.

Pregateste-ti cu atentie expunerea. Abordarea: “intru si cer” rareori functioneaza. Asa ca iti recomand sate pregatesti bine inainte de a te aseza la masa negocierii.

Incepe de la fisa postului si uita-te putin la politicile salariale din organizatia ta. Exista repere care stabilesc nivelul performantelor? Multe organizatii nu au instrumente care sa masoare performanta, de aceea, daca si compania ta se afla intr-o astfel de situatie, esti din nou singurul care poate identifica reperele relevante la care sa se raporteze.

Identifica-ti punctele forte! Ai putea fi cel mai bun la prezentarile Power Point sau poate ai niste competente pentru care toti apeleaza la ajutorul tau. Cunoaste-ti plus-urile si foloseste-le in negociere.

In plus, asigura-te ca esti vizibil atunci cand faci ca lucrurile sa se intample! Putin marketing personal la momentul potrivit va face minuni.

Iti recomandam putin mai sus sa pastrezi o evidenta cronologica a performantelor tale. Transforma asta intr-un obicei sanatos, deoarece te poti oricand afla in pozitia de a raporta unui nou coordonator care nu iti cunoaste rezultatele.

Cand te asezi la masa negocierilor gandeste-te bine la ceea ce iti doresti si ia in considerare intregul pachet: asigurari, masina, computer, telefon de serviciu, prime de vacanta. Sunt beneficii care vor face ca marirea solicitata sa para mai mica.

Abordeaza-ti seful in stilu-i propriu: daca ii place sa ii vorbesti despre rezultate, foloseste cifre, daca apreciaza loialitatea, vorbeste-i despre vechimea pe care o ai in cadrul organizatiei.

Dincolo de orice sfat, mergi pe mana propriei intuitii. Esti singurul care poate gasi mixul castigator.

Bafta maxima!

Monica Dona

WhatsApp Logo