De ce ti-ai face un “vision board” chiar acum?

mm

 

O viata ideala si echilibrata… Prinsi in detaliile jobului, uitam de multe ori de relatiile noastre, de hobby-uri, de pasiuni, de  prieteni si de a sta pur si simplu fara a te simti vinovat ca piezi timpul. Ai nevoie sa iti vezi viata si din alte unghiuri, in alte culori, cu alti ochi, din alte perspective.  Tu ce faci pentru a avea parte de o viata palpitanta? Cum vezi tu viitorul azi? 

Studiile certifica faptul ca imagistica mentala are un impact decisiv asupra proceselor cognitive din creier. Creierul este antrenat pentru a obtine performanta in timpul vizualizarii, iar mintea noastra reactioneaza foarte bine la stimulii vizuali. Odata ce ne canalizam gandurile, ambitia si emotiile catre anumite teluri intervine si legea atractiei, iar dorintele noastre au tendinta de a se materializa.

De ce ti-ai face un vision board chiar acum? 

Acesta te mentine pe aceeasi traiectorie si-ti reaminteste constant de ce ar trebui sa te trezesti dimineata cu zambetul pe buze si plin de energie, iar unul dintre aceste motive este reprezentat de faptul ca viata fara vise si idealuri nu ar mai avea acelasi farmec si aceeasi savoare.

Sa descoperim impreuna ce putem pune in tabloul nostru de viziuni!

1.      Cuvintele, au un mod misterios de a ne impacta. Uneori cuvintele descriu sentimente  sau stari sufletesti, toate acestea evocand experiente pe care le-am avut sau pe care ne dorim sa le avem.

2.      Citate, sunt surse importante de formare a gandirii si exprima in mod eficient o idee sau experienta in toate elementele sale. Alege citate care intensifica ganduri.

3.      Auto-afirmatiile, sunt diferite de citate deoarece pe acestea le scrii pe cont propriu, le scrii pentru tine. Creeaza afirmatii care incep cu “eu sunt…” si sfideaza convingerile despre bani, success, capacitate si cunostinte.

4.      Arta sau mazgalituri, create de tine reprezinta una dintre cele mai bune modalitati de a consolida starile dorite. Trebuie doar sa fii dispus sa te joci!

5.      Pozele, cauta poze care te fac sa te simti asa cum crezi ca te-ai simti daca ai trai viata ta de vis, imagini care iti starnesc emotiile atunci cand le privesti.

6.      Suvenirurile, ca sursa de inspiratie, au un potential ridicat. Ele pot servi ca memento-uri al puntelor tale forte, al realizarilor, al relatiilor de succes  si al asocierilor pozitive.

7.      Scopuri si intentii, formeaza baza viziunilor noastre. Pune scopurile si intentiile atasate viziunii tale in mod creativ.

Odata ce ti-ai indeplinit telurile nu le scoate de pe panou, lasa-le pentru a-ti reaminti ca tu iti controlezi reusitele in viata si nu uita sa fii recunoscator pentru tot ce ti s-a oferit si ai realizat. Ideal ar fi sa va faceti cate un vision board in fiecare an si cu cat vei creste si te vei maturiza, vei observa ca acelasi lucru se intampla si cu visele tale.

Asa ca, daca ti-ai definit telurile, este timpul sa le si ilustrezi in imagini! Si nu uita sa crezi in tine!

Sursa: http://bit.ly/1Ao9fKn

Multa bafta!

Alina Cepan

Creative Communication Trainee

WhatsApp Logo