20 de secrete pe care oamenii cu adevarat fericiti nu ti le spun

mm

 

Fericirea este o alegere, iar oamenii cu adevarat fericiti au ales sa fie astfel in fiecare zi! Dar ceea ce probabil nu stii este ca si oamenii fericiti se confrunta cu provocari, ca si restul oamenilor, dar ei isi si impun singuri provocari, constant, pentru a trai viata minunata pe care ei stiu ca o merita; plina pana la refuz cu rasete si o perspectiva pozitiva.

Nu trebuie sa-ti spun ca viata nu este toata roz si ca vor exista momente in care o sa fii daramat dar, in aceste momente, oamenii fericiti muncesc pentru a obtine fericirea. Daca pare ca ei au tot ce le trebuie, probabil ca asa si este, dar asta pentru ca au descoperit secretul fericirii adevarate.

Iar daca te-ai intrebat vreodata “de ce sunt atat de fericiti tot timpul?”, cei de la www.lifehack.org s-au gandit sa ne impartaseasca secretele lor.

 

1. Nu sunt fericiti tot timpul

Sa fim cinstiti, nimeni nu este mereu fericit. Frumusetile ascensiunilor sunt valorificate de coborasurile suferite. Oamenii inteligenti stiu asta si isi permit sa se simta tristi, in mod natural.

Fericirea nu trebuie fortata sa apara. Asa ca ei imbratiseaza tristetea, lacrimile si obstacolele. Pana la urma sunt oameni.

2. Au invatat sa spuna nu

Suna ciudat, dar sa spui “nu” este destul de greu pentru anumite persoane. Mai ales daca esti genul care iubeste sa ii faca pe ceilalti fericiti.  Oricum, oamenii cu adevarat fericiti nu merg pe ideea de a ii face pe altii fericiti daca ulterior ii afecteaza pe ei. Acesta este un drum drept catre stres si anxietate si un obstacol in atingerea fericirii. Totusi isi exercita dreptul de a spune “nu”, intr-o maniera care nu ii indeparteaza de fericire.

3. Nu au avut vieti usoare

Niciun om fericit nu o sa-ti spuna ca a avut o viata comoda. Pate ca au fost doborati de multe ori, dar de fiecare data au ajuns sus, refuzand sa se plafoneze. Puterea care i-a ajutat sa continue lupta este cea care le-a aratat adevarata fericire. Daca poti face fata momentelor grele cu zambetul pe buze, esti un invingator!

4. Ei stiu ce inseamna sa urci si sa cobori

Au fost daramati de mai multe ori decat poti numara si au lucrat la ascensiunea lor. Pentru muritori, un esec care vine dupa un mare succes inseamna finalul dar, pentru persoanele cu adevarat fericite, inseamna doar posibilitatea unui nou inceput, in care construiesc o fundatie mai buna si mai puternica. Au invatat mult din ascensiuni, dar si mai multe din caderi. Ei se bazeaza pe faptul ca nicio experienta nu trebuie irosita, lucru care ii face sa mearga mereu inainte.

5. Isi iubesc defectele

Pentru ei, a fi perfect imperfect este perfect! Au ajuns la un acord cu cine sunt si si-au acceptat defectele. Eu stiu ca totul este doar o parte din ceea ce ii face speciali si le place. Ei inteleg ca nu exista perfectiunea si nu incearca sa o vaneze stiind ca imperfectiunile sunt minunate.

6. Evita stresul

Fie ca este vorba de meditatie sau creatie, oamenii cu adevarat fericiti merg activ pe calea lor pentru a evita orice situatii inutile de stres si pentru a trece mai departe cat mai repede posibil. Asta nu inseamna evitare, ci o strategie care le permite sa se concentreze pe lucrurile care conteaza cu adevarat, stopand micile motive de stres si transformarea lor in ceva mai mare.

7. Fac exercitii

Ce modalitate de a fi fericit este mai buna decat cea care elibereaza substante naturale din interior, care provoaca fericirea! Au intrat in lumea vietii sanatoase in care fac exercitii nu doar pentru a arata bine, ci se pentru a se simti bine. O persoana fericita cunoaste beneficiile acestor minunate endorfine.

8. Ei stiu ca sunt de ajuns

Nu au nevoie sa fie cei mai grozavi si au invatat ca lucrurile materiale nu ii pot face sa se simta fericiti sau impliniti. Si in relatii ei adopta atitudinea “ia-ma asa cum sunt”.

9. Ei nu judeca

Nu au nevoie si nici nu vor sa-i judece pe ceilalti, pentru ca nici ei nu isi doresc sa fie judecati la randul lor. Prefera sa ii lase pe ceilalti sa isi traiasca vietile  asa cum isi doresc. Nu este necesar si este o pierdere de timp sa fii preocupat de ce fac sau nu fac ceilalti si este lasata falsa impresie ca cel care judeca este superior. Persoanele fericite nu au nevoie de asa ceva si prefera mai bine sa isi foloseasca timpul pentru a-i ajuta pe ceilalti decat sa ii traga in jos.

10. Stiu sa se reorienteze

Oricare ar fi problema cu care se confrunta, exista mereu un alt mod de a privi lucrurile. Prin reorientare, ei pot privi o problema dificila cu alti ochi, primind o noua perspectiva, iar cu o noua perspectiva vine o noua solutie.

11. Nu si-au pierdut sufletul de copil

Au inima de copil! Ei traiesc, rad si emana o veselie infectioasa. Este o abordare a vietii care ii mentine curiosi si activi si, sa recunoastem, este amuzant sa ii ai in preajma.

12. Ei fac fata fricii

Frica nu are loc in vietile persoanelor cu adevarat fericite. Ei sunt victoriosi in cautarea lor pentru fericire si denota un intreg arsenal de vitejie, bucuria fiind armura lor. Da, poate ca este infricosator, dar face parte din dans. Confruntandu-se cu temerile lor au control asupra vietii si nimic nu poate interveni intre ei si fericirea lor.

13. Isi asuma riscuri

Cei care isi asuma riscuri sunt mai fericiti.. Ei stiu ca daca ies din zona de confort nu este doar palpitant, ci si un mod sigur de a experimenta noi si minunate lucruri pe care viata le are de oferit. Ceea ce ii conduce este autodezvoltarea si dorinta de a afla mai multe lucruri despre ei insisi. Ei stiu ca este posibil sa esueze, dar esecul este doar o alta lectie frumoasa a vietii.

14. Ei nu poarta ranchiuna

Persoanele fericite nu aduc in prezent durerea sau furia din trecut. Prefera sa renunte la durere si sa mearga inainte. Nu exista nicio modalitate mai buna de a distruge fericirea decat a cara vechile bagaje. Persoanele cu adevarat fericite recunoasc acest lucru, recunosc durerea, iarta si merg mai departe fericiti si usurati.

15. Ii incurajeaza pe ceilalti

Ei sunt cu adevarat fericiti atunci cand vad oameni fericiti care isi traiesc viata la potential maxim. Sunt cu adevarat fericiti cand ii vad pe ceilalti inflorind. Fac tot posibilul pentru a ii sprijini si incuraja pe cei pe care ii iubesc si de care le pasa. Ei sunt in acelasi timp incurajati de succesul celorlalti, nu sunt gelosi pe ei.

16. Iubesc sa rada

Persoanele fericite vad distractia si partea amuzanta a vietii. Mereu au scopul de a vedea partea buna. Ei sunt cu adevarat fericiti atunci cand rad si pot face si o fata de piatra sa zambeasca. Stiu ca nu exista un vindecator mai bun, impreuna cu timpul decat rasul. Zambetele fac o situatie strasanta mai usor de gestionat.

17. In primul rand sunt sinceri cu ei insisi

A avea curajul sa admiti lucruri fata de tine insuti este primul pas in a te simti onest si confortabil  cu tine insuti inainte de a fi cu ceilalti. Este infricosator, dar este ceva ce trebuie facut. Persoanele cu adevarat ferificite stiu ca acest lucru este necesar pentru sinele lor, pentru ca nimic nu este mai lipsit de onestitatitate ca atunci cand arunci busola fericirii la intamplare.

18. Cer ajutorul

Ei stiu ca a cere ajutor nu te face slab, asa ca nu se simt slabi sau vulnerabili atunci cand fac acest lucru. Ei o vad ca pe o oportunitate de a obtine o alta perspectiva asupra unei idei sau a unei situatii. Isi dau seama ca nu pot avea mereu raspunsul sau puterea de a face lucrurile pe cont propriu si o mana de ajutor sau niste sfaturi prietenoase sunt bine venite. Stiu sa ceara si sa ofere ajutor.

19. Ei imbratiseaza diferentele

Exista un singur lucru pe care toti oamenii il au in comun: toti suntem diferiti! Oamenii cu adevarat fericiti sunt constienti de aceste diferente, fie ca este vorba de rasa, sex, religie, opinii sau alte lucruri. Ei nu incearca sa nege aceste diferente, ci mai degraba le imbratiseaza si le sarbatoresc. Pentru persoana cu adevarat fericita, lumea ar fi plictisitoare daca am fi toti la fel.

20. Ei iubesc viata

Cand totul este cu susul in jos, pentru oamenii fericiti viata este o aventura pe care si noi ar trebui sa o apreciem. Cicatricile si vanataile ne fac sa apreciem mai mult zambetele si gloriile. Intelegand acest lucru ei nu lupta cu viata, ci o iau asa cum este. Ei fac ceea ce este nevoie pentru o viata placuta, productiva si utila. Stiu ca pentru a aprecia cu adevarat calatoria, uneori trebuie sa stai si sa te bucuri de plimbare.

Sursa

Laura Munteanu

Creative Communication Trainee

 
vision bord
WhatsApp Logo