Calitatile care conteaza, indiferent de sex, studii, varsta, religie sau job

mm

Societatea este parte dintr-un sistem semi-inchis, o retea de relatii intre oameni. Fiecare om functioneaza conform cu propria scara de valori, inspirata de cele mai multe ori de la oamenii din jur. Deci, un cerc de impresii, idei, ganduri si atitudini care sunt trecute de la unul la celalalt.

Si totusi, fiecare cauta la celalalt cateva calitati-valori carora li se cam simte lipsa astazi, in 2014.

Iata 6 calitati pe care oamenii le apreciaza la alti oameni:

1.      RESPECTUL

Erich Fromm in “Arta de a Iubi” spune ca “Respectul este abilitatea de a vedea o persoana asa cum este, de a fi constient de individualitatea sa unica. Respectul inseamna grija ca cealalta persoana sa creasca si sa se dezvolte asa cum este.”

Este foarte important respectul de sine, mai apoi porneste spre oamenii din jur, dar si spre animale si natura. Acesta porneste din interiorul fiecarui om si porneste mai departe in societate, iar un om caruia ii lipseste nu poate sa inteleaga valoarea si importanta in dezvoltarea personala.

2.      ONESTITATEA

Thomas Jefferson spune ca “onestitatea este primul capitol din cartea înţelepciunii.”

In societatea de azi oamenii sunt rataciti printre masti si, multi intelepti se arata. Totusi, exista persoane care inca mai cred in onestitate si care incearca sa o pastreze ca o virtute si nu ca o slabiciune. Este un exercitiu greu, insa are efecte pozitive si recompense uimitoare.

3.      ALTRUISMUL

S-a dovedit stiintific ca atunci cand cineva alege sa faca un bine cuiva, isi face bine siesi. Aceasta preocupare pentru bunastarea celorlalti are un efect pozitiv asupra omului, dar si a perceptiei pe care o are societatea asupra acestuia.

 

4.      RABDAREA

Tehnologia ofera rapid solutii in era vitezei si lumea agitata, nervoasa si mai tot timpul obosita pune la incercare orice fiinta. Insa, rabdarea tine de ritmul fiecaruia si intr-o era ca aceasta trebuie pretuita si ingrijita prin exercitii zilnice de relaxare si acceptare a celor din jur.
5.      UMORUL

Nu degeaba terapiile prin ras se bucura de un succes enorm in zilele noastre. Nu trebuie sa existe bufoni in viata de zi cu zi, dar oamenii au nevoie sa se destinda si sa vada si partea amuzanta din viata. Ea exista, trebuie doar observata…
6.      OPTIMISMUL

Canalele de social media sunt bombardate cu mesaje motivationale, optimiste. Intr-un buluc de citate despre cum sa ai o viata mai frumoasa, oamenii se simt abuzati si au senzatia ca a vedea partea plina a paharului este o lipsa logica. Totul sta in atitudine, fiecare alege cum priveste viitorul, dar cei mai frumosi oameni sunt cei care-l privesc cu incredere, indiferent de greutatile pe care le intampina.

 

Cu bine,

Roxana Andrei
Content Manager
roxana.andrei@lugera.ro

 

 

Lugera The people republicOamenii toxici
WhatsApp Logo