Angajatorii au la dispoziție o nouă versiune a aplicației Revisal, respectiv versiunea 6.0.9.

Aceasta poate fi descărcată, instalată și folosită de angajatori din 10 aprilie 2023, împreună cu ea fiind puse la dispoziție de Inspecția Muncii o serie de documente:

Reprezentanții Inspecției Muncii au comunicat într-un material publicat pe site-ul instituției că „Începând cu data de 10 aprilie 2023, transmiterea registrului va putea fi efectuată numai pentru fișiere de tip .RVS generate sau validate prin versiunile 6.0.8 și 6.0.9 ale aplicației Revisal. Versiunea 6.0.9 a aplicației Revisal poate fi instalată numai dacă aveți deja pe stația de lucru versiunea 6.0.8 sau nu ați avut nicio altă versiune de Revisal instalată anterior. Pentru instalarea Revisal 6.0.9 nu este necesară dezinstalarea versiunii anterioare a aplicaţiei Revisal 6.0.8.

În cazul în care echipamentul de calcul pe care se doreşte instalarea versiunii 6.0.9 a aplicaţiei Revisal este instalat cu versiunea 6.0.6 sau 6.0.7 a aplicaţiei, este necesară, în prealabil, trecerea la versiunea 6.0.8 a aplicaţiei, urmând instrucţiunile puse la dispoziţie prin Ghidul de instalare şi utilizare publicat în secţiunea «Versiunea 6.0.8 a aplicației Revisal».”

Față de versiunea 6.0.8 pusă la dispoziția angajatorilor în decembrie 2020, noua versiune Revisal aduce următoarele modificări:

  • actualizarea nomenclatorului Clasificării Ocupațiilor din România (COR). Actualizarea COR în conformitate cu următoarele ordine comune ale Ministerului Muncii și Institutului Naţional de Statistică: nr. 38/82/2022; nr. 644/351/2022; nr. 1.348/784/2022; nr. 1.364/1.383/2022 și nr. 1.988/1.527/2022; actualizarea codurilor COR în registrul de salariaţi este realizată automat prin trecerea la versiunea 6.0.9 a aplicației Revisal, nefiind necesară operarea manuală a acestora;
  • ca urmare a retragerii Regatului Unit al Marii Britanii din Uniunea Europeană începând cu 1 ianuarie 2021, Marea Britanie și-a schimbat statutul în relația cu statele UE, inclusiv cu Romania, din stat UE în stat terț, astfel că a fost actualizat nomenclatorul „Naționalitate” din cadrul bazei de date a sistemului informatic Reges/Revisal, pentru Marea Britanie, în privința cetățeniei;
  • posibilitatea de înregistrare, la un angajator, a oricător contracte suspendate, indiferent de normă (respectând temeiurile și regulile de suspendare) sau a oricăror contracte suspendate, indiferent de tipul de normă, a oricător contracte active cu timp parțial și a unui singur contract activ cu normă întreagă, pentru un angajat, acoperind următoarele scenarii:
    • toate contractele unui angajat pot fi cu normă întreagă și suspendate;
    • un contract cu normă întreagă poate fi activ, restul contractelor, indiferent de normă și de numărul lor, pot fi suspendate;
    • un angajat poate sa aibă un singur contract cu normă întreagă activ la același angajator;
    • un angajat poate să aibă mai multe contracte active cu normă întreagă la angajatori diferiți;

A fost, totodată, modificat mesajul de avertizare privind condițiile în care un salariat poate deține mai mult de un contract de muncă cu normă întreagă la un angajator și a fost corectată afișarea intervalelor de vechime în raportul per salariat în cazul contractelor încetate într-o versiune anterioară și reactivării în versiunea curentă, fiind evidențiate informațiile referitoare la reactivare.

Photo credit www.infoinstitutii.ro/

delegare2
WhatsApp Logo