Thailanda – „Tara zambetului”

mm

Thailanda, „Tara zambetului”

 

Prietenoasa si iubitoare de distractie, exotica si tropicala, culturala si istorica, Thailanda radiaza intr-o nuanta turquoise-aurie.

Intre orasele aglomerate se afla inima rurala, un amestec de campuri de orez, de paduri tropicale si sate agricole. In partea de nord padurile si campurile se lovesc de muntii albastri decorati de cascade argintii, iar inspre sud stancile de calcar impresioneaza prin frumusetea imaculata.

Cea mai mare insula a Thailandei, Phuket, denumita si capital distractiei, merita cu siguranta o vizita. Centrul acestei insule, Patong, ofera tot ce trebuie pentru o noapte legendara plina de distractie: baruri, magazine, restaurante si puncte de interes.

Insulele Phi Phi sunt unele dintre cele mai frumoase din sud-estul Asiei . O excursie cu feribotul de la Phuket dureaza numai 90 de minute, insa o data ajuns in acest refugiu tropical vei putea savura pe indelete plajele clasice, uimitoarele formatiuni de roca si apele turcoaz, pline de viata marina.  Poti alege intre cele doua insule Phi Phi Don și Phi Phi Leh. Trebuie doar sa stii ca Phi Phi Don este cea care atrage mai multi turisti.

Un turist in Bangkok va descoperi un oras in care traditia si modernul sunt imbinate la fiecare pas, iar templele traditionale se afla langa zgarie-nori opulenti. Vei gasi aici cel mai important templu din tara, Wat Pho, intins pe o suprafata de 8 hectare, unde este gazduita statuia de aur a lui Buddha, de 46 m inaltime. In apropiere se afla Palatul Regal, fara de care o vizita in Bangkok ar ramane fara indoiala incompleta. Este, cu siguranta, cel mai cunoscut reper al orasului, fiind de asemenea centrul spiritual al acestuia.

Imediat ce ajungi in Lampang, vei intra in atmosfera de secol XVII: monumente arhaice, temple si manastiri ce poarta marca arhitecturii stravechi, acest oras aflat la nord de Bangkok, iti ofera sansa unica a calatoriei in trecut.

Parcul istoric Sukhothai este una dintre comorile Thailandei, o fosta capitala a Siamului din secolul al XIII-lea, cu monumente in stilul unic al arhitecturii thailandeze: aproape 200 de ruine, statui ale lui Buddha, temple si cladiri istorice.

La cateva ore de capitala, se afla orasul Pattaya unde te vei putea bucura de plajele cu nisip fin si de frumusetea apei in timp ce vei practica o multitudine de sporturi nautice.

Chiang Mai este un oras ce te va purta departe in istorie. Temple antice si natura care si-a adaugat amprenta creativa completeaza frumusetea unui oras de o frumusete si cu o mostenire culturala aparte.

Bucataria thailandeza este adorata in lumea intreaga, iar fiecare fel de mancare exprima aspecte fundamentale ale culturii: generos, cald, relaxant si revigorant. Nu doar mancarea te aduce mai aproape de cele divine. Templele stralucitoare si statuile lui Buddha din aur, pot fi gasite gasite atat in mediul rural, cat si in cel urban, iar copacii Banyan, numiti si „copacii temple”, sunt ceremonios inveliti in panza sacra pentru a onora spiritele si pentur a aduce bunastare.

Cu junglele ancorate in apele azurii, Thailanda este un refugiu tropical ce trebuie admirat in voie.

Daca iti planifici o vacanta in Thailanda, este bine sa stii…

  • Nu exista zboruri directe din Bucuresti spre Bangkok, iar transportul se efectueaza cu escala;
  • Clima in Thailanda este tropicala, verile sunt fierbinti si umede, cu ploi multe din mai pana in septembrie,  iar iernile sunt placute si calde, cu putine precipitatii;
  • Exista o multime de hoteluri interesante atat in Bangkok, cat si in orasele turistice de pe malul oceanului;
  • 1000 Bath echivaleaza cu 100 RON.

Ai nevoie de ajutor in planificarea unei vizite in Thailanda? Echipa Lugera Travel iti poate configura, la cerere, un pachet unic in care sa incluzi tot ce iti doresti.

Date de contact: dana.ilie@lugera.ro, 0725151312

 

Sursa foto

Laura Munteanu
Virtual Traveller
Egipt
WhatsApp Logo