Sfaturi utile pentru cautatorii de job-uri

mm

Ce faci cand jobul tau nu iti mai ofera provocarile si recompensele pe care simti ca le meriti. Ai de ales intre a pune demisia pe masa si a-ti cauta un nou loc de munca. Nu intotdeauna iti permiti sa optezi insa pentru prima varianta, de aceea pentru multi candidati cea de-a doua variant este cea optima. Cum faci insa ca atunci cand iti cauti un loc de munca sa nu iti strici relatia cu actualul angajator.

 

Fii cat mai subtil cu putinta. Nu iti deschide ostentativ site-urile de job-uri in timpul programului de lucru si nu iti anunta seful ca esti in cautarea unui loc de munca nou. Rezista totodata tentatiei de a impartasi planurile tale colegilor.

Programeaza-ti interviurile pe cat posibil in afara programului de lucru. Nu este simplu insa daca insisti vei reusi sa nu te invoiesti prea des.

Nu folosi calculatorul de serviciu pentru a-ti cauta job. Pe langa ca nu este corect fata de angajatorul tau, este posibil ca acesta sa urmareasca activitatea angajatilor prin programe specializate, iar aceasta activitate extra job sa iti aduca o bila neagra.

Asigura-te ca recomandarile sunt cerute la fel de subtil. Sau pentru mai multa siguranta, foloseste pentru recomandari angajatori si colegi anteriori.

Tu cum te asiguri ca mentii buna relatie cu actualul angajator in timp ce esti in cautarea unui nou loc de munca? Nu ezita sa ne impartasesti experientele tale intr-un comentariu.

Monica Dona

PR Manager

 

 

 

 

WhatsApp Logo