Cum sa fii „smart” si sa te simti „casual”…

mm

Despre “office” sau “smart”, pe orice ai intreba, lucrurile par a fi foarte clare: cravata, camasa, sacou si  de preferat culori neutre.  La “casual” e si mai simplu: jeans, tricou si tenisi.

Nu la fel de clar ne este atunci cand vorbim insa de “smart-casual”, unde nu ai nici negru-alb, nici roz-bombon, ci un mix care nu iti iese, de fiecare data, in concentratia potrivita. Si stai atunci si te intrebi care este reteta de succes si ce ai putea sa faci ca sa scapi de sentimentul acela ca esti singurul de la petrecere care s-a deghizat! Ma rog… se aplica si pentru birou!

Ironia este ca, pe masura ce stilul vestimentar devine tot mai relaxat si regulile tot mai ambigue, sansele sa gresesti sunt si ele tot mai mari.

Am incercat sa pun laolalta elementele din categoria “asa NU” doar observand pe ici, pe colo outfiturile smart-casual intr-o interpretare mai mult sau mai putin  inspirata.  Poate iti sunt de ajutor!

– Desi pasiunea pentru sport este de apreciat, smart casual nu inseamna in niciun caz tricou mulat, maiou sau hanorac. Scoate-le, asadar, din garderoba de birou!

– Pantaloni subtiri si transparenti, decolteurile adanci, fustele si pantalonii scurti nu au, in niciun caz, ce cauta la birou. Daca e musai sa existe in garderoba ta, pastreaza-le doar pentru zilele libere!

– Blugi rupti si decolorati, pantofi deschisi, papuci sau sandale… doar pentru momentele in care nu esti la birou.

– Bijuteriile? Stim! Sunt foarte faine! Dar doar atunci cand nu sunt in exces.

– Cravate cu Tweetie, sosetele cu Winnie the Pooh si puloverul bunicii ….hmm, nu stiu ce sa zic? Poate pentru petrecerile in familie, cand chiar nu ai incotro!

Cand te imbraci smart casual, pentru a fi sigur ca nu gresesti ar trebui sa ai in vedere o regula extrem de simpla: imbraca-te cat mai office si adauga doar mici accente de casual. In fond, nu ar trebui sa uiti niciodata ca scopul acestui stil vestimentar este intr-adevar sa te faca sa te simti relaxat la birou, insa nu trebuie sa uiti ca la birou nu esti singur.

Mai multe experiente, mai multe povesti de spus, mai multe de invatat!  Nu ezita sa le impartasesti cu noi! Lasa-ne un comentariu!

Monica Dona

Oamenii toxici
WhatsApp Logo