Mai destept pe internet

mm

 

Draga Gerard,

 

Timp de 25 de ani am tot calatorit la Londra si, de fiecare data, uram asta. Cand aterizai pe Heathrow mergeai catre iesire pe acelasi covor de plus, acelasi pe care il gaseasi si la toaletele de la hotel. Londra intreaga era batranicioasa si murdara. S-a schimbat insa complet. Este uimitor si nu inceteaza sa ma uimeasca atunci cand peste tot esti servit de tineri europeni atrasi aici de acest oras cosmopolit. Peste tot in cele mai importante orase europene vezi cum centrul este acaparat efectiv de turisti. In Warmoesstraat, in Amesterdam, in locul unde in urma cu douazeci de ani nu vedeai decat narcomani, acum nu mai ai loc de turisti. Intr-o perioada scurta de timp s-au cheltuit o multime de bani. In Londra, ai, de asemenea aproape un million de tineri de alte nationalitati care lucreaza in sectorul financiar. Si acestia au o multime de bani de cheltuit si o fac adesea pentru a se relaxa dupa orele prelungite de program. Acesta este motivul pentru care Londra este in continuu freamat.

Si, oriunde mergi in Londra, vezi noi si noi initiative in zona aceasta a relaxarii, dupa cum tu insuti mentionai. Concept, decoruri, servicii, totul este consistent. Ai numit aceasta “un nou mod de a vinde.” Ar trebui sa adaugam insa ca pana la un anumit nivel, aceste noi vanzari sunt controlate prin Internet. Unul sau mai multe review-uri nefavorabile si clienti dau click catre urmatorul restaurant sau cafenea. Vacantele sunt si ele organizate de acasa via online asa ca, review-urile positive fac diferenta.

Lumea este mai mica datorita Internetului si astfel clientii isi pot selecta mai usor serviciile. Acesta este un motiv in plus pentru care trebuie sa fii cel mai bun in furnizarea serviciilor tale.

Lucrezi in zona de business si mai putin in retail. Si spui ca in 2015 iti doresti sa te concentrezi pe acest “nou mod de a vinde.” Cum planuiesti sa creezi aceasta piata, fara a te folosi de vechile tehnici de vanzare?

Oameni pot face extrem de multe comparatii, insa pe piata de business nu exista aceasta posibilitate. Cum te gasesc atunci si cum te pot alege pentru ca au aflat ca tu furnizezi cel mai bun serviciu? In ceea ce ne priveste lucrul acesta este facut prin referinte, dar daca vrei sa accelerezi ritmul in care obtii noi clienti, trebuie sa vii cu ceva suplimenar. Probabil ca acest lucru poate fi obtinut si via Internet, insa, folosindu-l intr-un mod diferit. Pe langa metodele obisnuite, cum ar fi spre exemplu generarea de stiri, transmiterea de newslettere sau mesaje electronice, precum si organizarea de webinarii, nu am gasit inca Sfantul Graal al acestui domeniu.

Sunt curios insa sa vad cu ce idei vei veni in 2015 pentru acest nou “mod de a vinde.” Ar fi grozav sa gasesti o idee originala pe care sa o pot aplica la randul meu!

Salutari!

Erik

Iti doresti sa citesti mai multe materiale semnate de Gerard Koolen si Erik Bakker ?! Te invit sa urmaresti postarile de pe http://www.replywithhistory.com/

Citeste articolul precedent aici.

Traducere Monica Dona

WhatsApp Logo