Joburi despre care nici nu stiai ca exista

mm

Citeam zilele trecute mai multe materiale despre joburi mai rar intalnite, joburi despre care majoritatea ar spune ca nici macar nu exista. Am zis ca ar fi interesant sa va povestesc si voua despre cateva:

Omul care pune fructele în iaurt. În fabricile de produse alimentare unde liniile de producţie nu sunt total automatizate, există tot felul de posturi repetitive. Un astfel de caz este cel al muncitorului din fabrica de iaurt care nu are altceva de făcut decât să insereze fructele în fiecare cutie de iaurt.

Omul care aşteaptă la rând în locul tău. Atunci cand nu ai timp să stai la coadă si esti in SUA, plăteşti pe altcineva să o facă. Este un serviciu destul de profitabil în marile oraşe din SUA unde anumite cozi sunt inevitabile şi “time is money”. Exista acolo, asa numitele agentii de line-waiting – apelate pentru situatii dintre cele mai diverse: cozi la institutii ale statului, cozi la deschideri de magazine, la plata taxelor etc.

Consultantul în materie de nume de naştere. Vorbim aici despre specialistul platit de parinti sa gaseasca cel mai potrivit nume pentru copilul lor. Un raport al Wall Street Journal arată că acest trend a luat amploare după 2007, părinţii fiind convinşi că de alegerea numelui depinde succesul în viaţă al copilului lor.

Taximetriste specializate in transportul femeilor. Oraşul Puebla din Mexic beneficiază de o flotă specială de taxiuri. Acestea sunt de culoare roz şi sunt conduse exclusiv de femei. Taxiurile exclusiv feminine sunt destinate doamnelor si domnisoarelor care se tem să urce în maşina unui bărbat necunoscut, sau care au avut probleme cu taximetrişti insistenţi în trecut.

Crime Scene Cleaners. Compania Crime Scene Cleaners se ocupă cu debarasarea, curăţarea şi dezinfectarea locurilor în care s-au petrecut crime sau morţi violente de orice natură. Orice comentariu aici este de prisos.

Imbratisatorul de clienti. In Japonia există cafenele speciale în care clienţii primesc, pe lângă cafea, şi ceva afecţiune. În timp ce barmanul îţi prepară băutura pe care o doreşti, o chelneriţă îmbrăcată într-un costum de asistentă maternală te ţine în braţe. Pentru 1000 de yeni (aproximativ 11 USD) ai voie sa si dormi vreme de 3 minute in bratele "imbratisatoarei".

Îngrijitori de corbi. Vorbim despre o meserie unicat, dar practicată în mod continuu, de-a lungul timpului, de mai multe persoane. Locul de muncă: Turnul Londrei iar obiectul muncii – corbii din turnul cu pricina. Tot ceea ce trebuie să facă angajaţii este să asigure bunăstarea corbilor, care au fost şi vor fi tot timpul şase la număr.

Colorator de citrice. Este persoana care pictează chimic fructele bogate în vitamina C, culese prea devreme, pentru ca acestea să aibe o coloratura uniformă pe care ar fi putut-o dobândi doar după o coacere completă.

Controlor de mobilier. Este acela pentru care somnul la locul de munca poate fi o obligatie atunci cand are de testat canapele de pilda, sau paturi de dormitor. O oaie, două oi, trei canapele…

Iata asadar joburi care nu prea exista in Romania insa cu siguranta nu vor mai trece multi ani pana vor fi destul de frecvente si pe la noi. Mai stiti si alte exemple de joburi de acest fel? 

Dan Kulcsar – PR & Business Development Manager

WhatsApp Logo