Despre subtilitatilele lui nu imi pasa…

 

De-a lungul timpului am investit multa energie in a imi pasa in legatura cu multe lucruri….oameni… si iar lucruri. Partea buna e ca am invat cate ceva din fiecare astfel de interactiune…. Partea proasta e ca toata energia aceasta n-a reusit sa aprinda nici macar un bec… de multe ori…

Se spune ca, de fapt, sa nu iti pese de… este de fapt formula secreta a INCREDERII SI A SUCCESULUI. Acum… fiecare dintre noi are tot soiul de povesti menite sa exemplifice aceasta “nu-mi pasare”: “Il stii pe Gigi. I-a zis sefului ca el isi da demisia si seful i-a dat o marire de salariu ca sa ramana.” “Dar pe Ana?! Si-a luat un an sabatic pentru ca nu mai avea pur si simplu chef….Sa vezi ce bine ii merge acum…”

Cu siguranta ca fiecare dintre noi cunoaste pe cineva caruia efectiv nu ii pasa… care nu da doi bani pe ce cred altii… Probabil ca in experienta ta au existat astfel de momente… Eu una imi amintesc perfect cand mi-am dat demisia din invatamant pentru ca intrasem la a doua facultate si vroiam sa fiu un student constiincios. Nu m-a tinut prea mult… dar a fost unul dintre momentele in care am simtit ca sunt extrem de curajoasa si ca nu imi pasa catusi de putin cat si daca pierd…

Sa nu-ti pese de este insa o arta care ajunge mai profund decat am crede. Pentru a ajunge la cutia cu bunatati trebuie sa sapi insa, cu perseverenta, suficient de adanc.

Sunt unii insa care dau o importanta prea mare… mult prea mare lucrurilor: iarba nu este suficient de verde, tonul a fost ironic, ploua, tipul de la receptie a fost nepoliticos, el m-a privit indiferent, a uitat de ziua mea… As putea sa o tin astfel la nesfarsit. Ne pasa de multe lucruri… care mai de care mai mici, mai marunte si mai lipsite de importanta.

Sa nu iti pese… tine insa de forta si determinare si de foarte mult exercitiu…

Sa nu iti pese inseamna sa nu ai nicio problema sa faci lucrurile ALTFEL! Nu inseamna in niciun caz sa fii indiferent!

Sa nu iti pese de adversitate sau rautate, inseamna sa iti pese de ceva mai presus de acestea!

Mai mult: sa nu iti pese este despre mi-am invatat lectia bine si mi-am facut si temele!

Monica Dona

PR Manager

WhatsApp Logo