Despre CVuri, cu drag, din lumea patrupedelor.

Buna, cum lipsesc o saptamana de pe blog, cum se schimba anotimpul 🙂

Astazi m-am gandit sa va povestesc despre CV-uri (sau despre Siviuri, asa cum obisnuiesc unii sa scrie).

 

In primul rand, un CV trebuie sa fie adaptat la nivelul de experienta. De exemplu, pentru ca eu am 6 ani de experienta in recrutare (hihi, beat that), pot sa scriu un CV de doua pagini.  Daca ai doar 6 luni, nu te intinde pe 3 pagini, ca nu le citeste nimeni. 

Un CV trebuie sa contina datele de contact actuale si orasul de resedinta (nu prea avem nevoie de adresa exacta, desi multi candidati ne-o trimit).

Daca aveti adrese de mail super descriptive (de genul alinutaceasexy@, imiplacpisicile@, sexyguy@), poate e timpul (si cazul) sa va faceti o adresa noua de mail. Pana si eu am o adresa de mail profi (momo@lugera.ro – apropos, astept CV-urile voastre acolo).

Daca mai sus v-am explicat de ce lungimea conteaza (hihi), formatul CV-ului nu conteaza atat de mult. Mai degraba ne uitam sa fie bine structurat, sa se vada clar rolurile avute, compania angajatoare si perioada (eventual scrise cu bold, un font mai mare).

La continut, treceti responsabilitatile relevante, nu copiati fisa de post. Recruiterii petrec putin timp analizand fiecare CV, asa ca mentionati abilitati relevante si reale. De exemplu, faptul ca intelegeti spaniola in urma telenovelelor vazute cu bunica dar nu puteti sustine o conversatie nu ar trebui sa apara in CV.

Povestiti despre realizarile si proiectele voastre, ne place sa vedem contributii individuale in CV-uri. Proiectele din scoala generala si media anilor de liceu nu mai conteaza, indiferent de nivelul de senioritate (sau juniorat).

Desi eu sunt un patruped colorat si imi schimb des tinutele, astea nu inseamna ca in CV voi aprecia 7 culori si 5 fonturi diferite.

Pe langa un CV pregatit, este bine sa aveti conturi si pe site-urile de cariera, dar despre acest subiect vorbim intr-un episod viitor.

Pana atunci va doresc o primavara frumoasa, cu interviuri reusite. Va tinem pumnii stransi si labutele si mai stranse sa va gasiti jobul mult visat.

Pe mine ma gasiti oricand pe Momo@lugera.ro. Aici imi puteti transmite sugestii de subiecte despre care ati vrea sa mai povestim sau intrebari despre cum sa fiti mai aproape de jobul mult visat.

Ham fost clara?

 

 

WhatsApp Logo