Confesiunile unui recruiter patruped

     Pentru cei care inca nu ma cunoasteti, eu sunt Momo, mascota Lugera, cel mai cool patruped din HR.
     Daca stau bine si ma gandesc, nu eu am ales HR-ul, ci HR-ul pe mine, mai exact stapana mea care face headhunting de ceva vreme alaturi de Lugera – The People Republic. De 6 ani, de cand vin zilnic la birou, le tot sugerez sa shimbe numele in Lugera – The People and Dog Republic si ei nu si nu, Batman, Batman, ca la birou mai vin si alte patrupede, nu doar catei.
     E, si cum eu ma intalnesc in fiecare zi cu colegii mei din recrutare si mai povestim la un biscuit (eu) si o cafea (ei) despre ce mai fac candidatii nostri, am adunat cateva sfaturi pentru voi.
 
     1.Daca vi se intampla sa nu puteti ajunge la un interviu (va imbolnaviti, intalniti pe drum love of your life sau orice alte urgente), anuntati recruiterul. Pe de alta parte, nu uitati ca fiecare intalnire reprezinta un castig – ca intalniti un recruiter fain cu care sa aveti o relatie de colaborare pe termen lung, ca aflati de un alt job, ca primiti niste sfaturi in privinta sustinerii de interviuri sau ca, pur si simplu, iesiti din zona de confort.
     2. Documentati-va despre persoana cu care urmeaza sa va intalniti si despre compania angajatoare. Google este prietenul nostru, al tuturor, iar aceste informatii sunt la un click distanta. Pana si eu stiu sa folosesc cu succes google search ca sa aflu cele mai noi tendinte in materie de tunsori canine pt primavara-vara.
     3. Pregatiti-va inainte de interviu, ganditi-va ce intrebari va pot fi adresate, care au fost cele mai importante proiecte in care v-ati implicat, ce dificultati aveti. Stabiliti care sunt asteptarile salariale, cu siguranta veti fi intrebat in interviu. De exemplu, daca eu imi doresc 200 de conserve de mancare de catei si bugetul stapanei mele e de 150, cred ca ajungem amandoua la un compromis, undeva pe la 180.
     4. Puneti intrebari. Daca tot o sa va petreceti cea mai mare parte a timpului alaturi de vitorii vostri colegi, e bine sa stiti detalii despre ei inainte de a lua o decizie. Intrebati despre task-uri, despre relatii de raportare, despre cele mai dificile aspect ale jobului, despre cultura organizationala. Off the record, puteti intreba si daca au patrupezi frumosi si destepti, ca cei de la Lugera.
 
     In rest tinem pumnii si labutele stranse, sa va gasiti jobul ideal. Deocamdata doar atat, merg la un interviu. Dar ne intalnim saptamana viitoare! Am eu cateva idei in minte, dar daca vreti sa discutam ceva anume, astept sugestiile voastre in comentarii sau la momo@lugera.ro. Ham Ham !
WhatsApp Logo