City break in Europa: Top 5 destinatii perfecte pentru 2018

Cum 2018 ne bate la usa, jet-setterii sunt in cautarea celor mai captivante city-break-uri de care se pot bucura in timpul anului si sunt cu ochii pe cele mai bune oferte. Daca si tu esti unul dintre ei si ai nevoie de putina inspiratie in alegerea destinatiei perfecte, am facut un top 5 destinatii perfecte pentru 2018. Parca nu e nimic mai frumos sa te pierzi pe strazile unui oras strain si sa-i descoperi frumusetile la pas, nu?

Pe urmele zeilor in Atena, Grecia

Renunta la traditionala vacanta all-inclusive in Grecia si alege pentru 2018 un city break in unul din cele mai vibrante orase europene: Atena. Cultura greceasca, autenticitatea locului, viata de noapte, tavernele imbietoare si traditiile locale vor fi chiar si pe placul celui mai pretentios calator.

Unei plimbari prin orasul zeilor nu ar trebui sa-i lipseasca vizita celui mai cunoscut sit arheologic – Acropole, descoperirea primului amfiteatru – Teatrul lui Dionysos, pranzul specific bucatariei grecesti, o ora de relaxare in Piata Monastiraki, cafeaua plina de savoare in cea mai veche cafenea din Atena – Cafeneaua Kafenion Oraia Ellas.

Culori vibrante in Porto, Portugalia

Al doilea oras ca marime din Portugalia, Porto a fost desemnat de revista Forbes orasul anului 2017, clasandu-l in topul celor mai bune destinatii europene, dar si a celor mai fotografiate orase. Porto te va surprinde, cu siguranta, prin frumusetea cladirilor, dinamica orasului, gastronomia portugheza plina de arome si savoare…si, nu in ultimul rand, prin culorile care abunda fiecare straduta.

Monumentele si muzeele faimoase, croazierele pe Duoro, strazile colorate pline de buticuri, spectaculoasele privelisti asupra orasului, centrul impanzit de baruri si cafenele, fac din Porto un oras plin de energie, autenticitate si farmec.

Ce sa nu ratezi: Torre dos Clerigos, Palatul Bursei, Cartierul Ribeira, Avenida dos Aliados, cramele de vin.

Orasul cu un milion de inimi – Zagreb, Croatia

In timp ce Croatia este cunoscuta si asaltata de turisti pentru coasta dalmata, capitala ei ascunde comori la care, probabil, nu ne-am gandit pana acum. E timpul sa punem Zagreb-ul pe harta celor mai frumoase orase pentru un city-break de vis. Vei descoperi un oras care te va inspira prin locurile incarcate de istorie si cultura si te vei putea amesteca printre localnicii cool si cosmopoliti.

Nu stii de unde sa-ti incepi vacanta odata ce ai ajuns in Zagreb? Da startul cu o vizita la Muzeul Inimilor Ranite, fa cateva plimbari scurte pe stradutele inguste si pline de culoare, fa un popas in Piata Ban Jelacic, pierde-te prin magazinele de-a lungul strazii Ilica, iar cand simti ca nu te mai tin picioarele nu te intoarce in camera de hotel … ia funicularul si descopera centrul orasului.

Orasul construit de domni pentru domni – Valletta, Malta

Fara indoiala, Valletta este unul dintre acele orase despre care putem spune ca arhitectural si urbanistic se apropie de perfectiune:  constructia rectangulara cu strazi largi si drepte care duc inspre Fortul Sfantul Elmo ce vegheaza Marea Mediterana.

Cu aproximativ 7000 de locuitori, Valletta este cea mai mica capitala a Europei, dar un important centru cultural care se remarca prin arhitectura in stil baroc si patrimoniu (320 de monumente pe o suprafata de 55 de hectare). Daca ajungi in Valletta, pe langa Palatul Marilor Maestri, Catedrala Sfantul Ioan sau Fortul Sfantul Elmo, fa o plimbare si in cele 2 porturi – Marsamxett si Portul Mare….sigur o sa ne multumesti 😊

 Orasul diamantelor – Antwerp, Belgia

Daca esti pasionat de tot ce inseamna moda si de bijuterii pretioase, dar vrei sa te relaxezi, in acelasi timp, intr-o atmosfera romantica, am descoperit destinatia perfecta pentru urmatoarea ta vacanta din 2018. Antwerp sau orasul diamantelor, este genul acela de oras care imbina tot ce ai putea astepta de la o vacanta de 5 stele: arta, relaxare, romantism, energie, farmec, stradute inguste, piete primitoare, casute colorate. Unde mai pui ca este si unul dintre cele mai mari porturi din lume (dupa cel din Rotterdam).

Pune pe harta vacantei tale in Antwerp urmatoarele: Muzeul diamantelor, Gara Centrala, Turnul Fermierilor, Gradina Zoologica, cartierul Zurenburg.

Acum ca ai un short-list cu city-break-urile pentru anul ce vine, nu ramane decat sa-ti aduni gasca de prieteni, sa-ti rezervi zborul si sa gasesti cazarea perfecta … ready, set, travel! 

WhatsApp Logo