Ce sa nu spui la interviu!

Ham ham tuturor!

Am avut o perioada foarte plina, cu multe interviu si, drept urmare, am si material pentru o noua postare:)

Asadar astazi ma gandeam sa va povestesc despre ce sa nu spuneti la inteviu, pentru ca despre ce sa nu faceti la interviu in general am mai vorbit.

  1. Seful meu nu avea nicio treaba cu jobul, era un incompetent (sau orice alt apelativ mai putin placut). Nu de alta, dar orice potential angajator se va gandi cum veti vorbi despre el/ ea in momentul intr-o situatie similara. 
  2. Ce salariu oferiti? Motivatia financiara este cu siguranta una importanta, dar cu siguranta nu veti face cea mai buna impresie daca intrebati despre salariu inainte sa cereti informatii despre continutul jobului.  Recruiterul va va cere informatii despre salariul dorit inca de la inceputul procesului de selectie, nu raman nediscutate. Avem candidati care ne intreaba ce buget avem pentru un proiect, dar nu vor sa ne spuna ce asteptari au ei 🙂
  3. Daca as fi primit o ciocolata de fiecare data cand am auzit in interviu „imi plac provocarile” viata mea ar fi fost mult mai frumoasa si excesiv de dulce pana acum. Eventual din partea candidatilor cu o puternica si evidenta aversiune pentru riscuri.  Dupa un astfel de raspuns, posibil sa urmeze o noua intrebare ca sa detaliati provocarile avute, asa ca aveti grija. 
  4. Cate zile de concediu am?, eventual adresata inca din prima discutie.  Numarul zilelor de concediu nu prea se negociaza individual, ne adaptam la politica fiecarei companii (desi mie imi place mult sa vin la birou, chiar mi se pare ca am prea multe zile de concediu). 
  5. Am intalnit (multi) candidati care isi incepeau fiecare raspuns cu: asa cum ati vazut/ scrie/ati citit/ am mentionat in CV. FIECARE raspuns! Cu siguranta recruiterul a citit CVul si in faza de screening si inainte de intalnire, insa sunt o multime de informatii care trebuie detaliate si in interviu.
  6. Limbajul colocvial nu are ce cauta in interviu, oricat de simpatic ar fi interlocutorul. Keep it professional, people:) 
  7. ” Am un alt interviu intr-o ora, ne incadram?” Sau intalnire, programare la medic, avion. Asigurati-va ca alocati cateva ore exclusiv intalnirii respective,  se poate prelungi discutie din diferite motive (pot fi mai multe interviuri, teste). 

Cam atat, ham pupat pe toti!

Nu uitati sa imi scrieti (momo@lugera.ro), mai ales ca avem joburi faine si mi-ar placea sa va am colegi. 

WhatsApp Logo