Ce sa NU faci la un interviu!

Iar am tras cu urechea si mi-am bagat nasul prin evaluarile facute de colegi (off the record, si in sertarele lor cu dulciuri), asa ca m-am gandit sa impartasesc cu voi ce se mai intampla prin interviuri. Bine, ce se intampla si nu ar trebui sa se intample.

  1. Inainte de a veni la interviu, pregatiti-va o lista de intrebari despre job, companie, responsabilitati. Stiu ca e important sa stiti care este salariul si ce masina de serviciu o sa conduceti (baietii intotdeauna viseaza la un Porsche decapotabil, fetele la un Beetle) dar pe cuvantul meu de patruped ca e important sa stiti si alte detalii.  Aveti rabdare, validati in etapele initiale doar informatiile esentiale si pe masura ce avansati in proces se va face lumina in toate aspectele. Si oricum recruiterii va vor intreba inca din primul interviu asteptarile salariale:)
  2. (atentie, urmeaza o doza de sarcasm )Ne place la nebunie inca din primul interviu cu un proaspat absolvent de facultate sa fim intrebati de posibilitatile de promovare pe termen foarte scurt pe care compania le ofera😊. Din nou, rabdare, nici voi nu stiti cum va veti adapta, daramite noi.
  3. Nu raspundeti la intrebarea: Care sunt asteptarile salariale cu: Astept o oferta din partea dumneavoastra. Cand am inceput eu sa fac recrutare stiam excat ca imi doresc 3 conserve pe zi si cat mai multe bomboane . Pregatiti-va un raspuns raportat la nevoile si obiectivele voastre.
  4. Stiu ca abia asteptati sa vedeti pozele mele de pe facebook sau sa-mi raspundeti la telefon, dar va rog eu frumos sa nu va uitati in telefon in timpul interviului. Alocati aceste 40-50 de minute exclusiv carierei voastre. Daca aveti interviu la Lugera si nu aveti cum sa lasati  acasa copiii sau patrupezii discutati cu recruiterul si sigur gasiti o solutie. Noi avem experienta si la stat cu copiii si cu cainii (din punctul meu de vedere, prea multa experienta de stat cu alti caini, dar asta este).
  5. Nu va schimbati opiniile/ solicitarile de la o discutie la alta. Am avut situatii in care candidatii erau disponibili pentru calatorii in interes de serviciu la primul interviu iar al doilea nu doreau sa lucreze mai mult de 4 ore zilnic, fara nicio deplasare. Nu doar ca veti pierde jobul pentru ca nu va veti mai incadra in specificatii, ci veti si strica relatia cu recruiterul respectiv.

Ham plecat, va pup 🙂

 

WhatsApp Logo