Cat de mult conteaza retelele sociale in gasirea unui job?

mm

Foarte multi dintre noi, adesea suntem de parere ca profilul de Facebook, activitatea pe retelele sociale, timpul petrecut socializand on line sau materialele postate pe blogul propriu nu au deloc relevanta in gasirea unui job. Lucrurile de fapt nu stau chiar asa. 
 
Social media este din ce in ce mai utilizata de catre angajatori pentru recrutarea specialistilor sau candidatilor cu potential. Recruterii pot cauta pe site-urile de socializare informatii despre candidati care ii pot determina sa isi creioneze o prima imagine a persoanei invitate la interviu. Din acest motiv este important sa ai un profil profesional pe site-urile de socializare pe care le utilizezi, care nu trebuie sa fie confundat cu cel pe care il folosesti in scopuri personale. Cu toate acestea si profilul personal de pe retelele sociale dar si activitatea ta de acolo pot sugera cate ceva unui recruiter. Frecventa cu care activezi pe Facebook de pilda, materialele postate acolo pot fi indicii despre temperamentul si in general calitatea ta umana. Cat esti de activ, ce preferinte ai, genul linkurilor sau al fotografiilor sharuite, umorul, ironia, calitatea prietenilor tai virtuali, toate vorbesc despre tine. Desigur ca aceste detalii nu vor cantari niciodata decisiv in selectarea ta pentru un job. Pot insemna insa ceva la nivel intuitiv, la nivel de prima impresie, de carte de vizita daca vreti inca inainte de interviu.
 
Asadar, atunci cand esti in cautarea unui job,  e bine sa acorzi atentie si activitatii tale din on line in general. O prima impresie buna te va ajuta cu siguranta.  Voi ce parere aveti?
 
Dan Kulcsar – PR & Business Development Manager Lugera – The People Republic!
WhatsApp Logo