Bucuria zilei de azi!

mm

Pentru ca imi place subiectul, mi-am format un obicei de a citi carti si articole despre obiceiuri. Toti le avem. Unele sunt bune, altele nu. Important este sa le recunoastem si sa le gestionam atunci cand este necesar.  M-as opri pentru cateva clipe la tendinta multora dintre noi de a amana sa facem diverse chestiuni.  Te invit sa scriem impreuna motivele pentru care amanam.

Pornind de la premisa ca amanarea este un obicei, am putea spune ca unul dintre motive ar fi recompensa (va recomand cartea lui Charles Duhigg – The power of the habbit). Ce castigam daca amanam vizita la dentist? Pe termen scurt, putem castiga o seara linistita la film fara teama de durere si pastile. Mai exact, starea de confort.

Uneori amanam pentru ca ne dorim sa fim cat mai bine pregatiti si sa livram cel mai bun rezultat. Asteptam sa terminam cartea X, sa finalizam cursul Y.

Un alt motiv, cat se poate de simplu, este lipsa de motivatie. Nu ne dorim acel moment, stim doar ca “trebuie”, iar maine e ziua cea mai potrivita de a incepe. Da, putem intotdeauna sa ne justificam amanarea.

Insa cum o putem invinge? Simplu. Cel putin aparent.

1.      Constientizare

2.      Actiune

Trebuie sa fim sinceri cu noi si sa intelegem ca astazi e cea mai buna si frumoasa zi de a merge la dentist :). 

Succes!

 

Va invit sa vizualizati filmuletul de AICI.

Eugenia Dabu – Consultant – Lugera The People Republic!

 

WhatsApp Logo