Antrenament pentru alergatori de cursa lunga

mm

Ce ii face pe angajati sa ramana in cadrul unei organizatii pe termen lung? Cand lucrezi in recrutare cu siguranta ca fluctuatia scazuta este cea mai mare dorinta a ta pentru ca o rata mica a iesirilor arata cat de bine ti-ai facut treaba.

Daca ii intrebi insa pe angajati, raspunsurile s-ar putea sa difere putin. Femeile si angajatii mai in varsta iti vor raspunde ca satisfactia pe care le-o aduce locul de munca, un echilibru intre viata profesionala si cea personala sunt esentiale in motivarea lor, in timp ce barbatii vor avea tendinta sa fie mai degraba motivati financiar.

In organizatiile de top succesul se citeste insa cel mai bine in mediul de lucru pe care reusesc sa il creeze, un mediu de lucru in care angajatii se simt bine, in care simt ca pot construi si care vine perfect in completarea planului personal.

Gandindu-ma la propriile-mi experiente profesionale si la ce m-a facut sa raman la fiecare dintre joburile mele, nu mi-a fost greu sa gasesc un numitor comun. Aceasta pentru ca in fiecare dintre ele am simtit ca sunt in locul potrivit la momentul potrivit. Pentru mine a fost si este important sa simt ca rezonez cu organizatia si ma regasesc in misiunea si in viziunea acesteia, ca imi place ceea ce fac foarte mult si, la fel de important, ca ma simt bine alaturi de colegii mei.

Banii sunt si ei importanti, insa ei nu sunt singurul motiv pentru care angajatii isi doresc sa ramana intr-o organizatie. Pas cu pas, iata ce ar trebui sa luam in considerare atunci cand retentia angajatilor este pe lista noastra de prioritati:

Cultura companiei. Ea este cea care iti poate creste sau iti poate distruge o companie intreaga. De ce altfel ar avea Google un Chief Happiness Officer, iar Zappos ar plati 2000$ oricarui nou angajat care isi doreste sa plece?

Uita-te in jur cu atentie la angajatii tai? Isi petrec timpul barfind si plangandu-se sau atunci cand apare o problema merg direct la cel care ii poate ajuta cu o solutie? Ce inseamna pentru ei camaraderie? Nu, nu e nevoie sa fie prieteni la catarama, dar e important ca oamenii sa se respecte reciproc si sa colaboreze fara sa simta nevoia sa se atace constant. In organizatia ta se practica o  cultura a usilor deschise in care angajatii vad ca opinia lor este respectata, apreciata si mai ales, ideile lor sunt implementatate? Daca lucrurile nu se intampla chiar asa poate ca nu ar strica sa le acorzi mai multa atentie. Iesi din seria refuzurilor constante inainte ca acestia sa inceteze sa mai vina catre tine cu propuneri.

Managementul. Nu e nevoie ca toti angajatii sa fie tratati la fel insa este extrem de important ca managementul sa fie corect cu fiecare dintre ei. Si … fara manifestari cu tunete si fulgere. Nu vor ajuta decat sa ii sperie si sa ii indeparteze pe angajati in loc sa ii apropie.

Banii. Da, banii nu sunt totul, dar conteaza. Iar daca organizatia nu isi permite mariri de salariu regulate, un bonus pentru performanta poate fi un stimulet la fel de bun.

Pe tine ce te motiveaza la locul de munca? Povesteste-ne despre experientele tale si despre organizatia ta intr-un comentariu.

Monica Dona

WhatsApp Logo