#AskaHappyManager | Raluca Proca

Te invitam sa-i cunosti pe oamenii din Lugera – The People Republic, sa descoperi povestile lor si sa inveti din experientele lor. Ai o intrebare sau o curiozitate? Lasa-ne un comentariu si colegii nostri iti vor raspunde! Azi stam de vorba cu Raluca Proca, Regional Manager a echipelor din Brasov, Sibiu, Ploiesti si Craiova.

1\ De cat timp esti in echipa Lugera – The People Republic?  

Sunt in echipa Lugera din august 2013… adica de imediat cinci ani si ma intreb acum cum au trecut acesti ani, pentru ca totul se desfasoara intr-un ritm rapid aici. Am luat decizia de a ma alatura echipei dupa un pranz de 4 ore alaturi de Cristina Savuica, pranz care initial era programat pentru o ora si care s-a transformat intr-o discutie libera despre HR, copii, hobby-uri, mancare, pasiuni, energii , zambete si… simpatie.

Am parasit domeniul serviciilor HR pentru o perioada de trei ani, asta fiind acum 14 ani, dupa care am revenit pentru ca ma caracterizeaza curiozitatea si dorinta de a intelege oamenii din cat mai multe perspective. Ma intereseaza nevoia lor profesionala, dar si pasiunile lor din timpul liber, imi doresc sa inteleg dincolo de zambetul sau de incrancenarea din timpul discutiilor pe care le avem impreuna, ce nevoi, ce ganduri si ce dorinte au si sa pot veni in intampinarea lor. Activitatea pe care o desfasor in Lugera imi permite sa realizez aceste lucruri si sa cunosc lumea prin si dincolo de ea, sa fiu un om curios intr-o lume dornica de a fi descoperita.

2\ Care este cel mai interesant lucru despre tine pe care nu l-am putea afla din CV-ul tau?

Cred ca nu sunt nici mai complicata si nici mai diferita de ceilalti si imi place sa stiu ca in fond suntem toti la fel, astfel ca pasiunile mele sunt poate aceleasi pe care le avem toti. Imi place sa citesc, sa ascult muzica, sa dansez, sa ma plimb si sa fiu inconjurata de oameni. Iubesc animalele si ma bucur ca ma pot distra cu cainele meu, un buldog englez „obosit” permanent :), impreuna cu familia mea (fiica mea, sotul meu, parintii mei si restul oamenilor dragi, care, din fericire, nu sunt putini).

3\ Cum reusesti sa te relaxezi la sfarsitul unei zile?

Gia, fata mea de 14 ani care ma provoaca in a intelege sarcasmul, libertatea si glumele Generatiei Y, ceea ce imi dau seama de multe ori cat poate fi de relaxant cand incerci empatia :), iar cand aceasta relaxare ajunge la capatul sensibil al tolerantei, bine cunoscut de cei care au copii de aceasta varsta :), exista sportul care a devenit parte activa din mine de mai bine de trei ani.

4\ Care a fost cel mai amuzant lucru care ti s-a intamplat in ultimul timp?

Nu acum mult timp, intr-o vizita pe care o aveam programata la un client in Ploiesti, imbracata business (ceea ce aduce in peisaj pantofii cu toc si fusta midi), la momentul in care am iesit din masina pentru a ma duce inspre poarta de intrare a companiei pe care urma sa o vizitez, mi s-a rupt tocul de la pantof. 🙂 Stiindu-ma ambitioasa, am crezut ca pot pasi mai departe dupa ce mi-am luat tocul rupt si l-am ascuns prin geanta, insa, mi-am dat seama ca schiopatez “elegant“, iar cu coada ochiului am observat cateva zambete la cei din jurul meu. In criza de timp ca sunt asteptata de un domn de la HR, mi-am luat zambetul de la capatul telefonului si l-am sunat pe client incercand sa ii explic cu amuzament situatia incurcata in care ma aflam. Desigur, ca un barbat adevarat care stie ce inseamna sa umbli pe tocuri, s-a amuzat teribil si m-a intrebat razand: „Chiar nu poti merge? :)”. Ca raspuns la aceasta intrebare este ca business meetingul s-a desfasurat langa masina mea, dupa ce domnul dragut de la HR a cautat in toata fabrica un superglue de lipit tocuri la pantofi…

5\ Care este ultima ta poza publicata pe Facebook sau ultimul post?

Ultima postare este cu piata San Pietro intr-o frumoasa zi de decembrie (chiar daca afara ploua)  unde am petrecut clipe minunate alaturi de colegii mei. Ma simt foarte bine in echipa din care fac parte, suntem o echipa simpatica (ca sa pastrez modestia care ma caracterizeaza :)) si cu mult simt al umorului.

6\ Ce-ti place cel mai mult la job-ul tau?

Sunt multe multe lucruri care imi plac in activitatea mea… de aceea imi este foarte greu sa ma rezum la ceva anume si am sa imi permit sa scriu mai multe: echipa cu care lucrez, dinamismul si posibilitatea de a socializa incontinuu si de a cunoaste oameni noi.

7\ Cine si ce te inspira?

Ahh… nici cand eram copil nu am avut un idol si am fost doar pe jumatate fan Queen, pentru ca pe ascuns il ascultam si pe Michael Jackson. 🙂

Ma inspira omul in general, admir omul care lupta pentru visurile lui, admir omul autentic, admir omul care are puterea de a fi diferit intr-o lume plina de prejudecati, norme si de reguli.

8\ Cat de norocoasa esti si de ce?

M-am considerat intotdeauna un om norocos si asta pentru ca am invatat sa vad norocul in tot ceea ce ma inconjoara si sa cred ca am ceea ce trebuie sa am si ca primesc de la viata ceea ce trebuie sa primesc.  

Iubesc diminetile la ora 6.00 cand rasare soarele si iubesc primavara pentru ca totul reprezinta un nou inceput si o noua sansa de a fi fericit si a te considera norocos. L. Tolstoi spunea: „Vrei sa fii fericit – fii!” :). Cam asa si cu norocul. Daca vezi fericirea, atunci esti norocos. 🙂

9\ Descrie-ti ziua de astazi folosindu-te de un nume de film.

Avand in vedere ca astazi cand scriu raspunsul la aceste intrebari sunt in primele zile de activitate dupa doua saptamani de concediu, as spune ca mi se potriveste foarte bine afirmatia: „Tomorrow is another day” – Scarlett O’Hara, Gone With The Wind.

 

10\ Daca ai putea alege o melodie care sa se auda de fiecare data in birou, care ar fi aceea?

Am doua melodii care ma inspira…

WhatsApp Logo