8 strategii sa-ti aprinzi pasiunea

mm

Pasiunea nu este doar o cale spre fericire, ci este combustibilul esential pentru succes. Daca pui pasiune atunci cand iti construiesti un tel, fie el profesional sau personal, atunci beneficiezi de energie si motivatie sa actionezi pentru a-l atinge. Este componenta intangibila care explica de ce unii oameni reusesc sa-si duca planurile la bun sfarsit si sa atinga succesul.

Daca vrei sa fii si tu unul dintre oamenii care reusesc, iata 8 strategii prin care liderii performanti le folosesc pentru a scoate ce e mai bun din ei si din ceilalti:

1.       Da-i pasiunii pasiune!

Gandeste-te cum le raspunzi celorlalti. Sunt raspunsurile tale entuziaste sau sunt lipsite de viata? Nivelul energiei tale va fi reflectat in tine, este un bumerang in aceasta lume. Foloseste-l in favoarea ta.

2.       Valorifica-ti valorile

La fel de important ca ce faci este si cum faci asta. Daca traiesti si muncesti conform cu valorile tale, acest lucru se reflecta in cine esti. Daca iti urmezi valorile, castigi respect si angajament din partea celorlalti, fiind considerat un lider integru si de incredere. 

3.       Comunica cu comunitatea

Cuvantul comunicare vine din latinescul comunitate. Cei mai buni lideri se inconjoara de oameni care au la baza aceleasi motivatii. Stai conectat cu comunitatea pentru a gasi sprijin, pentru a invata si pentru a o energica si implicata in proiecte.

4.       Asculta-l pe Yoda

In cuvintele Maestrului Jedi din seria Star Wars, Yoda spune “Fa sau nu. Nu exista incercare”. Daca esti emotionat sau ingrijorat cu privire la un plan, atunci s-ar putea sa-ti spui, “bine, am sa incerc”.

Distrugi fundatia drumului spre succes daca-ti gasesti o cale de iesire. Yoda aminteste ca oamenii pasionati vor fi rasplatiti de viata, daca reusesc sa se ridice deasupra scuzelor. 

5.       Stai nemiscat

Incepe fiecare zi cu meditatie sau rugaciune. Da refresh mintii si focuseaza-ti inima spre pasiunile tale. Concentreaza-te pe un singur lucru care te aduce mai aproape de telul tau, chiar daca este ceva ce nu-ti face placere. Pasiunea te ajuta sa induri aceste discipline zilnice care construiesc fundamental succesului tau.

6.       Bucura-te de calatorie

Daca este doar despre atingerea scopului, atunci sigur iti vei pierde puterea pe drum. Ia-ti timp sa fii o fiinta umana si nu doar o fiinta care face. Chiar daca liderii de succes au capacitatea de a se focusa, de asemenea ei se concentreaza si pe momentul prezent, asa cum spune un poem: “Ieri este istorie, maine e mister, dar azi este un dar".

7.       Imagineaza-ti viitorul

Vizualizeaza lucrurile pe care le vei putea face odata ce-ti atingi obiectivul. Te simti eliberat? Ce vei putea face cu resursele tale pretioase precum timpul, banii si energia? Acest exercitiu ajuta destul de mult atunci cand pasiunea abia licareste.

8.       Ajuta-i pe ceilalti

Foloseste-ti pasiunea sa-i inspiri pe cei din jur. In cele din urma lidership-ul este despre ceilalti si nu despre tine. Fii pregatiti sa-ti transformi pasiunea intr-un exemplu pentru ceilalti. Determina-i sa-si urmeze obiectivele.

O adevarta pasiune, la fel ca iubirea, nu are limite, asa ca imparte-o.

 

Cu pasiune,

Roxana Andrei, Content Manager
roxana.andrei@lugera.ro

Sursa

Lugera The people republic
WhatsApp Logo