5 locuri pentru vacanta la mare

mm

Vara… parca nu e vara fara mare! Si pentru ca stiu cum este sa intri in rutina concediului de vara, cand iti pierzi orice urma de inspiratie si ajungi pe ultima suta de metri impachetand tot pentru acelasi loc in care ai fost si anul trecut, de data aceasta m-am gandit sa iti dau o mana de ajutor, facand putin research pentru a gasi cateva dintre cele mai faine plaje din Europa. Am scurtat lista la doar 5 pentru a nu iti ingreuna si mai mult misiunea de-a alege.

Asadar, vara aceasta, votam pentru:

1. Cala d'en Serra, Ibiza

Desi cea mai vestita plaja din Ibiza este Salinas, cu baruri la tot pasul si oameni pregatiti intotdeauna pentru distractie, ne lasam inspirati de aceasta data de localnicii care prefera plajele mai izolate si linistite. Cala d’en Serra este un astfel de loc, o plaja ascunsa intr-un mic golf cufundat in liniste, o adevarata oaza de relaxare.

Pentru a ajunge aici, din cel mai indepartat colt al Ibizei, nu departe de statiunea Portinatx, poti merge cu masina pe drumul pietruit pana la un punct de unde calatoria ta va continua neaparat pe jos. Pe masura ce inaintezi pe cararea presarata cu ace de pin vei descoperi golful perfect rotunjit de apa de un albastru incredibil de clar. O zi perfecta la Cala d’en Serra include neaparat snorkeling si un pranz cu peste la gratar la singura cafenea de pe plaja. Incheie ziua ciocnind un pahar de vin la malul marii! Sursa imagine

 

  1. Peninsula Curonia, Lituania

Doar 10 minute de calatorie cu feribotul despart Klaipeda de peninsula Curonia cu dunele ei miscatoare de nisip si padurile de pini. Pentru a descoperi cele mai frumoase plaje din peninsula iti recomandam sa pornesti intr-o plimbare de-a lungul coastei cu bicicleta pe care o poti inchiria din satul pescaresc Nida. In fiecare vara Nida isi deschide portile sutelor de turisti si fiecare casa de aici pare sa aiba un mic restaurant in curte. Trebuie sa gusti neaparat supa rece de sfecla, tiparul sau heringul la gratar si traditionala ciorba lituaniana cu galuste.

Sursa imagine

 

 

  1. Caños de Meca, Spania

Plaja de la Caños se afla in mijlocul naturii, pe Coasta de la Luz (Cadiz), langa Capul Trafalgar si Parcul Natural La  Breña si este apreciata atat de iubitorii sporturilor de apa, cat si de catre cei care isi doresc o vacanta de relaxare. Ce poti sa faci la Caños de Meca? Inot, kitesurfing, snorkeling, scuba diving sau poti pur si simplu sa te bucuri de plimbarile in natura pornind catre satele din apropiere: Barbate, Vejer si Conil. Pe langa fiecare dintre acestea vei descoperi alte plaje salbatice, cu apa cristalina care merita explorate. Despre tapas si mojitos nu iti spunem nimic, insa nu putem sa nu iti facem doua recomandari: El Pirata, pentru bauturi si peste prajit delicios si El Jazmin pentru tapas si gratare geniale.

Sursa imagine

 

  1. Cap Ferret, Franta

La Cap Ferret ajungi dupa doar o ora de calatorie cu masina de la Bordeaux pe drumul numit 'Truc Vert' sau cu barca de la Archacon. O fasie ingusta de nisip, presarata cu pini, peninsula gazduieste 10 sate de pescari de stridii. Este un loc magic care merita sa fie savurat pe indelete asa ca iti recomandam sa iti rezervi macar doua zile pentru a descoperi toate minunatiile zonei. Nu vei gasi aici muzee sau alte atractii turistice. Vei putea trai insa pentru o perioada in stilul tipic frantuzesc.

Ce poti sa faci la Cap Ferret?  Viziteaza piata din Arcachon, deschisa de marti pana sambata, si fa-ti provizii pentru un picnic la plaja. Inchiriaza-ti o bicicleta si mergi pe unul dintre numeroasele trasee pentru a explora satele din peninsula. Mergi la L'île aux Oiseaux pentru a vedea cabanes tchanquées, gusta stridiile servite la restaurantele de familie de la malul marii si savureaza vinul regiunii, Entre-deux-mers.

Sursa imagine

  1. Egremni, Lefkada, Grecia

Grecia are atat de multe plaje premiate, incat nu trebuie sa lipseasca din scurta noastra selectie. Plaja Egremni din insula Lefkada este un exemplu perfect de albastru mediteranean. Fiind destul de izolata, pentru mult timp, aceasta a fost secretul bine pastrat al localnicilor. Probabil de aceea, aici nu vei gasi foarte multe atractii. Deloc poti spune daca esti un impatimit al sporturilor de apa. Nu vei avea insa cu siguranta nevoie, dar daca iti doresti sa faci si alte lucruri in afara de plaja, iti recomand sa vizitezi Biserica Agia Kyriaki Church, Castelul Agia Mavra, Cascadele de la Dimosari, casele antice de piatra de deasupra Eglouvi si farul. Despre acestea o sa va povestesc insa mai in detalii, intr-un alt material.

Sursa imagine

Ai nevoie de ajutor pentru vacanta ta la mare! Te poti baza pe noi! Pentru oferte personalizate, circuite, calatorii corporate sau vacante cu familia, contacteaza agentia ta de turism LUGERA TRAVEL.

dana.ilie@lugera.ro / telefon: 021.318.71.20

 

Monica Dona

WhatsApp Logo