Tu ce faci cand ramai fara job?

mm

Pierderea unui job poate fi o experienta traumatizanta. La urma urmei ai investit timp si sentimente si acum s-a produs o ruptura si te simti pierdut, ranit si coplesti de situatie. Intr-un asemenea moment este potrivit sa-ti pastrezi calmul si sa reactionezi calm si intelegator.

Iata cateva sfaturi utile pe care sa le urmezi cand ramai fara job

Depune cat mai curand actele pentru ajutorul de somaj

Daca inca nu ai gasit un alt job, mergi la agentia de somaj, vezi daca indeplinesti conditiile pentru acordarea indemnizatiei si depune dosarul. Grabeste-te, deoarece prima indemnizatie poate ajunge si dupa cateva saptamani.

Nu lua personal concedierea

Chiar si oamenii foarte buni pot fi concediati din motive independente de acestia.

Exista companii care-si schimba des modalitatea de operare si in astfel de situatii sunt obligate sa ia decizii dificile. Una dintre cele mai nocive atitudini este sa pastrezi sentimente negative pentru o perioada lunga de timp si sa te umpli de frustrati.  Poti ajunge intr-un cerc vicios al gandirii negative si interviuri lipsite de success.

Ia-ti timp sa intelegi cele intamplate si sa accepti momentul. Acest lucru te ajuta sa-ti revizuiesti cariera si sa iti dai seama ce te face fericit.

Nu goli pusculitele

Chiar daca nu stii cand o sa iei urmatorul salariu si acest lucru te sperie foarte tare, nu intra in panica si nu te lasa prada tentatiei de a scoate bani din contul de economii, dar mai ales nu cheltui inutil.

Ofera-ti timp si pune la punct un plan rezonabil, vezi ce suma ai nevoie pentru a acoperi costurile necesare. Aminteste-ti ca totul e pe termen limitat, pana apare un job nou.

Nu spune lucruri urate despre fostul angajator

Desi e tentant, rezista nevoii de a spune vorbe urate despre fosta companie. Indiferent de motivele pentru care ai fost concediat, daca te focusezi pe aspectele pozitive ale fostei companii, exista o mare posibilitate sa atragi un loc de munca mai bun.

Plus ca s-ar putea sa faca angajari si sa te cheme inapoi, de aceea este indicat “sa lasi loc de buna ziua”.

 

Succes!

Roxana Andrei
Content Manger
roxana.andrei@yahoo.com

Foto

Lugera The People Republic
WhatsApp Logo