Norocul este ultimul lucru de care ai nevoie

mm

Bucuresti, 23 August 2015

Buna Erik

Ai cu siguranta nevoie de noroc daca iti cumperi un bilet la loto. Probabilitatea sa iesi pe profit este insa destul de mica: vei reusi cu siguranta doar sa pierzi bani. Iar daca venitul operational al companiei tale depinde de noroc, mai bine te opresti chiar acum. Cred ca elementul noroc este ultimul lucru pe care ti-ai dori sa iti cladesti compania si crede-ma, nu am vazut niciodata un plan de afaceri in care sa existe fie inclus norocul. Erik, cred ca norocul este ultimul lucru de care ai nevoie pentru a construi o afacere stabila.

Sa construiesti o afacere de succes nu este insa vreo mare inginerie. Daca faci lucrurile intr-un mod consecvent, succesul nu va intarzia sa apara. Imi amintesc situatia CEO-ului nostru din Slovacia care in urma cu cativa ani a avut trecut printr-o perioada destul de dificila, inregistrand chiar o mica pierdere. In timpul unei dintre discutiile noastre, imi spunea despre ingrijorarile ei legate de rezultate, dar si despre faptul ca se indoia ca va reusi sa restabilizeze compania, daca strategia ei era cea buna etc. Am intrebat-o urmatoarele:

1. ‘Stii unde sunt problemele? Da'

2. ‘Stii cum sa le rezolvi?  Da'

3. ‘Stii unde se afla oportunitatile? Da'

4. ‘Ai gandit deja un plan? Da'

5. ‘Actiunile tale sunt aliniate acestui plan? Da'

6. ‘Perfect, atunci ai totul sub control si in scurt timp rezultatele nu vor intarzia sa apara. Am incredere in tine si nu vei esua daca procedezi astfel.”

Luna trecuta, a realizat cel mai mare profit de la infiintarea Lugera. De la prima pierdere imbunatatirile nu au incetat sa fie din ce in ce mai evidente.  Compania merge din ce in ce mai bine. A jucat norocul vreun rol in toti acesti ani? Nu. Stie doar foarte bine ceea ce trebuie sa faca pentru a reusi.

Stie unde sunt zonele cu probleme din companie. Este maestra in a analiza tot ce se intampla in companie. Apoi stie foarte bine ce trebuie facut si face. Multor antreprenori le e frica tocmai de aceasta ultima parte: a face. Multi vad ce merge rau. Probabil si la fel de multi stiu ce trebuie facut, dar putini se pregatesc pentru actiune si, cu atat mai putini actioneaza.

Abia aici putem sa gasim factorul noroc. Dana are “norocul” sa se pregateasca pentru actiune. Nu se opreste pana nu isi atinge obiectivul. Iar antreprenorii care stiu totul insa nu iau masuri, trebuie sa aiba mare noroc ca business-ul lor nu s-a prabusit inca.

Poti sa faci o mancare buna daca, de fiecare data, adaugi aceleasi ingrediente si pastrezi exact aceleasi etape in pregatirea preparatului. Asa este si cu compania ta. Fa tot ceea ce trebuie ca sa generezi success. Atat de simplu. Iar norocul? Pentru noroc, cumpara-ti un bilet la loto.

Salutari,

Gerard

Iti doresti sa citesti mai multe materiale semnate de Gerard Koolen si Erik Bakker ?! Te invit sa urmaresti postarile de pe http://www.replywithhistory.com/ 

Traducere Monica Dona

profit gerard koolen
WhatsApp Logo