Lugera primește certificarea ISO 27701 pentru securitate cibernetică şi protecţie a datelor personale

Lugera The People Republic a obținut certificarea ISO/IEC 27701:2019 privind Sistemul de Management al Informaţiilor privind Confidenţialitatea, fiind  printre primele companii din România certificate în standardul menționat. Certificarea vine în completarea demersurilor făcute de companie anul anterior pentru obținerea standardului ISO 27001 și acreditează nivelul ridicat de conformitate cu reglementările  si standardele în vigoare cu privire la cybersecurity, GDPR si procesele operaționale folosite în gestiunea și prelucrarea datelor confidențiale.

Standardul defineşte procesele şi conţine îndrumări pentru protejarea PII, informațiile de identificare personală, în continuă evoluţie. Fiind un sistem de management, acesta defineşte procesele de îmbunătăţire continuă a protecției datelor, deosebit de importante într-o lume în care tehnologia nu stă pe loc.

Bogdan Gabor, Country Manager Lugera The People Republic

Creșterea numărului amenințărilor de securitate și diversificarea metodelor de atac pentru obținerea informațiilor de orice natură au adus securitatea datelor pe agenda majorității organizațiilor. Pentru noi a fost și este extrem de important să putem garanta în orice moment securitatea datelor clienților, partenerilor noștri de business și a candidaților Lugera și am investit constant în tehnologii și în aplicații menite să susţină acest lucru. Certificatul ISO 27701 privind sistemul de management al protecției datelor vine să certifice că toate aceste demersuri pe care le-am făcut se aliniază majorității cerințelor legale de confidențialitate, la cel mai înalt standard.

Certificarea ISO/IEC 27701:2019 se alătură celorlalte certificări obţinute de compania Lugera care acreditează standardele înalte de securitate în procesarea datelor cu caracter personal, calitatea proceselor şi sistemelor, dar și soliditatea și performanţa sa financiară, implementate la nivel de organizaţie. Compania este certificată, de asemenea: ISO 9001 – Sistemul de Management al Calității, ISO 14001  – Sistemul de Management de Mediu, ISO 45001 – Sistemul de Management al Sănătății și Securității în Muncă, ISO 27001 – Sistemul de Management al Securității Informațiilor, MSI 20000 – Certificatul de atestare a calităţii situaţiei financiare.

WhatsApp Logo