10 calitati ale introvertitilor pe care nici macar ei nu stiau ca le au

mm

 

Unii spun ca introvertitii sufera de anxietate sociala…  De fapt, introvertitii nu gestioneaza stimulentele sociale asemenea extravertitilor. Daca esti introvertit si nu  te mandresti cu asta, articolul acesta s-ar putea sa te faca sa te simti mai bine. Aceasta este o traducere, il gasesti in varianta in limba engleza aici.

1. Introvertitii sunt buni ascultatori.

Introvertitii asculta inainte sa vorbeasca. Asculta de pe margine si isi iau notite inainte sa se implice in cine stie ce “situatie sociala”. Aceasta pregatire le permite sa intre mai apoi in conversatie pregatiti, fara sa se incurce in  cuvinte si fara sa se teama ca e ceva in neregula cu ceea ce spun.

2. Introvertitii sunt autonomi.

Introvertitii nu sunt dependenti. Ei cred ca este o prostie sa depinzi de altcineva care sa iti livreze totul de-a gata. Aceasta libertate ii face sa se simta mult mai stapani pe sine, indiferent de dificultati.

3. Introvertitii sunt super concentrati.

Introvertitii se concentreaza asupra tuturor informatiilor. Sunt atenti la indiciile non-verbale  care le pot transmite informatii ascunse pentru ca inteleg forte bine ca vorbele sunt doar o parte din poveste. Aceasta abilitate le permite sa evite eventualele neintelegeri.

4. Introvertitii sunt mai usor de multumit.

Introvertitii nu au nevoie de foarte multe pentru a fi fericiti si multumiti. Ar sta mai degraba acasa si sa se bucure de o carte buna sau de o baie cu spuma decat sa mearga intr-un club cu muzica la maxim si bauturi sofisticate. Aceasta nu doar ii ajuta sa economiseasca mai mult, insa si sa se relaxeze dupa o zi incarcata.

5. Introvertitii sunt foarte atenti.

Introvertitii identifica schimbarile extrem de repede. Probabil ca un introvertit va fi primul care va observa ca te-ai tuns. Pentru ca le pasa sunt extrem de apreciati de prieteni si de colegi.

6. Introvertitii studiaza mai mult.

Introvertitii cred ca puterea sta in stiinta. Studiaza atent lucrurile importante pentru ei si vor sa invete cat mai mult. Aceasta pasiune cu care fac lucrurile ii ajuta sa devina experti in domeniul lor.

7. Introvertitii sunt oameni de incredere.

Introvertii pot pastra secrete. Stiu cat de greu este sa ai incredere in cineva, astfel ca nu iti vor impartasi detaii personale decat daca stiu ca esti sincer interesat de asta. De aceea introvertii sunt perfecti pentru rolul de cei mai buni prieteni.

8. Introvertitii sunt dedicati scopurilor lor.

Introvertitii au tendinta sa fie concentrati si disciplinati. Nu au nevoie de validari din alte surse, asa ca isi canalizeaza intreaga energie catre atingerea scopurilor. Ambitia aceasta ii face cel mai adesea oameni de succes.

9. Introvertitii raman conectati la sentimentele lor.

Introvertitii isi gestioneaza perfect emotiile. Se gandesc pana cand reusesc sa inteleaga ce anume declanseaza gandurile negative.  Analiza ii ajuta sa caute suficient de adanc pentru a identifica eventualele convingeri limitatoare care ii impiedica sa se dezvolte.

10. Introvertitii te provoaca atunci cand ii faci sa vorbeasca.

Introvertitii au lucruri interesante de spus. S-ar putea sa nu fie pasionati de discutii mici si marunte, insa aceasta nu inseamna ca nu pot intra in dezbateri profunde.  Introvertitii sunt considerati adesea “tacuti” insa nu pentru ca nu le plac oamenii. Nu le place sa vorbeasca despre maruntisuri. Sunt insa pasionati si isi doresc sa obtina maximum dintr-o zi, asa ca prefera sa nu isi piarda timpul cu discutii de complezenta. Asa ca, daca iti doresti sa afli cat de fascinant poate fi un introvert, pune-i o intrebare inteligenta despre un subiect care il intereseaza.

Ai descoperit vreuna dintre aceste caracteristici chiar la tine? Spune-ne cate dintre acestea sunt valabile pentru tine intr-un comentariu.

Monica Dona

PR Manager

 

Cum scapi de emotiile din timpul interviurilor?
WhatsApp Logo